Musicalverdenen i Danmark er et sted, hvor drømme og virkelighed danser tæt sammen, og ingen ved det bedre end Johanne Milland og Nanna Rossen. De to strålende musicalskuespillerinder, som nu indtager hovedrollerne som Glinda og Elphaba, deler deres rejse og oplevelser i et hjertevarmt interview.

Johanne og Nanna har vidst om deres roller siden sommeren og slutningen af august. Denne viden har været et lykkeligt, men hemmeligholdt kapitel, som de nu kan åbne op for. De beskriver fornemmelsen af at få rollerne som “virkelig dejligt” og “vidunderligt”, understreget af en let latter over de mange løgne, de har måttet fortælle nysgerrige spørgefolk.

Rygterne har svirret omkring forestillingen, hvilken af disse magiske historier der skulle opføres, og hvem der skulle spille hovedrollerne. Johanne og Nanna har været midt i denne hvirvelvind af gætterier, men ingen havde rigtig gættet, at det var dem, der skulle bære disse ikoniske roller.

Den emotionelle forbindelse til forestillingen er dyb. Johanne beskriver det som en del af en “bucketliste” for enhver, der elsker musicals. For dem begge var det en næsten urealistisk drøm – en drøm, som de nu lever i virkeligheden. At gøre det sammen tilføjer et ekstra lag af betydning, især i en forestilling, der er en drøm og et kæmpe projekt.

Spørgsmålet om, hvorvidt de troede, at denne forestilling ville ske igen i Danmark, får et eftertænksomt svar. Der kunne måske have gået længere tid, men den danske musicalscene er i en voksende tilstand, hvor der er mod til at hente store Broadway-opsætninger til Danmark. Dette har medført, at drømme som disse bliver til virkelighed hurtigere end forventet.

Samarbejdet mellem AHA Creations og Fredericia Musicalteater får ros fra de to skuespillerinder. De ser det som et stort plus for byen og for musicalverdenen i Danmark. For Johanne og Nanna, der er uddannet fra Akademiet, er det at stå på denne scene både en hjemkomst og en realisering af en langvarig ambition. De har set forestillinger her, arbejdet her, og nu står de selv i spidsen for en stor produktion.

Denne oplevelse fortsætter også i Tivoli, hvor de begge skal optræde. For Johanne, som allerede har spillet i ‘Jersey Boys’ og skal spille Askepot, er Tivoli et magisk sted. Nanna ser også frem til at vende tilbage til Tivoli-scenen, som er større og mere en koncertscene, men som for en stund bliver et teater.