20-årige Tobias Bach kom til FC Fredericia før sæsonen fra 3. divisionsklubben VSK Aarhus. Den tidligere 3. divisionsspiller har taget NordicBet Ligaen med storm.

Bach startede på bænken i sæsonens første kamp mod Hobro, men siden har han tilkæmpet sig en fast plads i startopstillingen hos FC Fredericia. Han har set holdet få en god start på sæsonen med tre sejre i fem kampe og et avancement i pokalturneringen.

At den unge offensivspiller nu tørner ud for FC Fredericia glæder han sig over. Dels er det sportslige niveau højere, men det har også andre fordele.

– Det har været lækkert, der er mere styr på tingene. Hele setuppet med træning og faciliteter er bedre end i VSK Aarhus, siger Tobias Bach.

Efter at have spillet i 3. division, hvor forholdene ikke er i top, og især holdene i den nederste del af rækken er såkaldte tonserhold, er det lidt noget andet at spille i NordicBet Ligaen.

– Jeg synes, at det tekniske niveau er kommet med nu. 3. division er præget af tonserhold. Teknikken er afgørende her i rækken, og det er jeg glad for, da det passer godt til mig, fortæller han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

At komme fra 3. division til NordicBet Ligaen er en uvant vej til topfodbolden. Bach spillede som ung i et elitemiljø, men blev ikke fundet god nok.

– Jeg spillede i Randers indtil jeg var U17 og var en del af deres ligahold, men jeg fik ikke så meget spilletid, da jeg var for lille og langsom. Så tog jeg på efterskole et år på ISI i Ikast, hvor jeg voksede og blev hurtigere, og tog til VSK efterfølgende og spillede et enkelt år som U19. Som andenårs U19 blev jeg hevet op i førsteholdstruppen. Det er lidt en atypisk vej frem, siger Bach, som har lært det på den hårde måde:

– Jeg har virkelig skulle kæmpe mig til det, konstaterer han.

At komme fra ungdomsfodbold i VSK Aarhus og derefter spille fodbold mod voksne mænd i 3. division, var ikke let.

– Jeg fik nogle knubs, da jeg kom til 3. division. Der begår de lidt hårde frispark, som jeg ikke var vant til fra ungdomsfodbold, fortæller Tobias Bach.

I sidste sæson brød Bach igennem i 3. division. I alt endte han med at score 16 mål og blev den næstmest scorende spiller i rækken.

– Sæsonen startede sjovt. Jeg startede ude i første kamp, men kom mere og mere med. I opstarten fra vinteren gik det godt, og da vi startede op i turneringen, bragede jeg afsted med en masse mål i foråret, husker Tobias Bach.

Foto: Mphoto

Håber at fortsætte udviklingen

Som ny spiller i NordicBet Ligaen håber Bach på en masse spilletid, der kan udvikle ham yderligere.

– Jeg håber på det bedste, og med en tre-årig kontrakt håber jeg at tage de samme skridt som jeg tog i VSK Aarhus, fortæller Tobias Bach.

Da sidste sæson var slut, var det klart, at han ville prøve noget nyt. Niveauet i 3. division var blevet for lavt for ham.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle, men der var bejlere fra 2. division. Så kom Fredericia på banen, og så var jeg ikke i tvivl. Samtalerne med trænerne omkring spilletid lød gode, siger Bach.

Kigger man tre år ud i fremtiden, er ambitionen klar for Tobias Bach.

– Jeg håber at spille i Superligaen. Om det bliver med Fredericia, må tiden vise, slutter Tobias Bach.

Superliga-nedrykker venter

I dag venter en ny opgave for Tobias Bach og FC Fredericia. Holdet møder Superliga-nedrykkerne AC Horsens, som ikke er kommet prangende fra start. De har hentet seks point i fem kampe, mens FC Fredericia har hentet ni point i samme antal kampe.

I denne sæson har Horsens skiftet en del ud i truppen efter nedrykningen, og holdet har fået ny træner i form af svenske Joakim Persson. Af nye spillere er blandt andet Jakob Ankersen, Frederik Heiselberg og Søren Reese, men har til gengæld vinket Jonas Gemmer, Thomas Santos, Simon Makienok og James Gomez.

Kampen mellem FC Fredericia og AC Horsens fløjtes i gang klokken 19:00 på Monjasa Park.