FHK har på hjemmebane fået opbygget en stærk bastion. I sæsonens første hjemmekamp markerede forsvaret og Sebastian Frandsen sig mod Bjerringbro-Silkeborg, og i dagens kamp mod Skjern nåede det nye højder. FHK ende med at vinde 23-20, og har dermed fem point efter tre kampe.

Temperaturen udenfor viste 25 grader, og man skulle tro, det var en sommerdag. Præcis som da FHK og Skjern mødtes i den afgørende bronzekamp den 10. juli, hvor fredericianerne snuppede bronzen med en sejr på 28-25, var det glohedt både udenfor og indenfor.

Siden den dag er der løbet meget vand gennem åen. Begge hold har fået nye tilføjelser, og især har FHK fået en ny keeper i form af Sebastian Frandsen. “1, 2, 3, Frandsen er en mur,” råbte HK Ultras adskillige gange, og det med god grund.

Fra start til slut var han den helt store profil. Med 14 redninger på 31 forsøg var han den altoverskyggende profil for FHK, som havde forhekset deres mål i starten af kampen. Otte minutter inde i kampen var stillingen 2-0 til FHK, og der markerede Frandsen sig med den første store redning.

Helt fri reddede FHK-keeperen Lasse Uth på en kontra, og så rullede FHK-toget ellers videre. Nikolaj A. Nielsen bragte hjemmeholdet foran 4-0, og det fik Skjern-træner Henrik Kronborg til at kræve timeout for første gang.

“4, 4, 4, 4-0,” lød det taktfast fra HK Ultras, som om det var en fodboldkamp. Fansene kunne se Sebastian Henneberg score til 5-0, inden det lykkedes Skjerns Noah Gaudin at score Skjerns første mål efter 14 minutter.

Frandsen var dog ikke alene om at stå godt. Også Skjerns Christoffer Bonde bød ind med redninger, og samtidig begyndte FHK at lave fejl angrebsmæssigt i den glohede arena. Stille og roligt kom Skjern derfor tilbage i kampen og fik reduceret til 7-6 efter 26 minutter.

De sidste par minutter af første halvleg blev hektiske. FHK følte sig flere gange bortdømt, og det skete blandt andet to gange i første halvlegs sidste angreb. FHK var i undertal, men Martin Bisgaard fik slået bolden tilbage i feltet. Dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm mente, at Bisgaard havde været i feltet, da han slog til bolden. På det sidste skud fik Dan Beck-Hansen bolden i kassen, og FHK appellerede for, at Skjern-stregen var flere meter inde i feltet. Intet blev dømt, og dommerne blev derefter buhet ud af hallen i pausen, hvor stillingen var 8-7 til FHK.

Skjern fik udlignet til 8-8, hvilket var første gang, de to hold var på omgangshøjde siden stillingen 0-0. Vestjyderne kom også flere gange i front, men aldrig med mere end et mål. FHK havde fortsat momentum og fik udlignet til 12-12 ved indskiftede Kasper Young.

Det blev starten på en anden halvleg, hvor FHK tyede til syv mod syv, og det blev afgørende. FHK spillede sig frem til frie chancer, og Frandsen fortsatte sin gode indsats, men han var ikke alene. Også Thorsten Fries spillede en stor rolle, da han kom ind på fem straffekast, hvor der kun blev scoret på det ene.

Ved stillingen 16-13 plukkede netop Fries et straffekast fra Lasse Uth, og det bidrog til, at FHK kunne holde fast i føringen. Skjern sled angrebsmæssigt og havde forgæves forsøgt sig med syv mod syv.

adp-as.dk

Stillinger var 17-14 med 11 minutter igen, og den holdt FHK fast i. Med fem minutter igen viste måltavlen 20-17, og så satsede Skjern. Noah Gaudin brændte to gange i træk, og FHK kom foran 23-18, inden det lykkedes Skjern at reducere til slutresultatet 23-20.

Næste gang FHK skal i kamp, er den 17. september på udebane mod Mors-Thy.