FHK havde chancen for at udligne til sidst, men endte med at skyde paraderne og endte med at tabe 32-31 på udebane til Skjern.

FHK skulle mandag aften forsøge at komme tilbage på rette spor efter to nederlag i træk, men modstanderen var på papiret ikke FHK’s ønske modstander. Blot en gang tidligere i historien har fredericianerne besejret Skjern på udebane, og det var helt tilbage den 20. februar 2005, hvor FHK vandt med 24-22 i det vestjyske.

Én af de ting, der skulle lykkedes for FHK for en gentagelse var ikke at skyde Christoffer Bonde varm. Det lykkedes i den første del af kampen, hvor han havde det svært overfor de fredericianske skud. Til gengæld havde gæsterne slet ikke styr på Eivind Tangen, der var her, der og alle vegne angrebsmæssigt for Skjern. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Som første halvleg skred frem fik Bonde spillet sig op, og da Tangen fortsatte med at gøre ved der passede ham, forlangte FHK timeout ved stillingen 10-7 efter 18 minutter. På det tidspunkt havde Skjern-keeperen en redningsprocent på 40 procent og Tangen havde lavet fem mål på fem forsøg.

FHK forsøgte sig med forsvarsmæssige justeringer, og det hjalp for en stund. FHK kom tilbage på 11-10, men så begyndte det at halte angrebsmæssigt. Ikke fordi Bonde tog fra, men fordi der sneg sig tekniske fejl ind, og igen kom vestjyderne foran med et par stykker. 

I den anden ende havde Emil Tellerup ikke fået fat i det store siden indledningen af kampen, hvor han blandt andet reddede et straffekast, og han blev derfor erstattet af Jens Fredsgaard, der med et par redninger i slutningen af første halvleg fik lukket godt af. Angrebsmæssigt fik Nicolaj Nørager gang i FHK med et par scoringer, og da Nikolaj A. Nielsen fik puttet bolden i mål til pausestillingen 16-14, var FHK ikke hægtet af efter en første halvleg, hvor forsvaret i store perioder haltede efter Skjern.

adp-as.dk

Fra anden halvlegs start kom målmændene i fokus i begge ender. Jens Fredsgaard havde den ene store redning efter den anden, og i Skjern-målet ville Christoffer Bonde ikke stå tilbage for ham. Det var dog FHK, der udnyttede redningerne bedst, da holdet fik scoret de første tre mål i anden halvleg og kom foran 17-16 efter 36 minutter.

FHK blev ved med at spille sig til frie chancer, men ind ville bolden ikke. Jesper Houmark forsøgte sig derfor med syv mod seks, og chancerne blev ved med at komme, men det gjorde de brændte chancer også i helt frie positioner. Derfor kom Skjern foran igen, og førte med 19 minutter tilbage af opgøret med 20-18. Det fik FHK til at forlange timeout, og det hjalp. Først scorede Rasmus Meyer, og så reddede Jens Fredsgaard Eivind Tangen, og efter en scoring fra Kristian Stoklund, der scorede til 20-20, var det hjemmeholdets tur til at forlange timeout.

Skjern fik momentum efterfølgende og kom foran 23-20. FHK var dog ikke til at hægte af. Stille og roligt fik gæsterne kæmpet sig tilbage i opgøret, og fik reduceret til 27-26 med ni minutter. Derefter ventede en tæt afslutning på opgøret, hvor fredericianerne hele tiden lå og lurede på, om Skjern ville begå en fejl, der kunne give en udligning.

Udligningen kom ved 30-30 og så var der lagt op til en tæt afslutning. Skjern var foran 32-31 og kunne komme foran med to, men med 28 sekunder tilbage af opgøret blev Eivind Tangens forsøg pillet af Emil Tellerup. FHK fik derfor chancen for at udligne til sidst, men det hele endte med, at Cornelius Kragh skød et frikast i paraden og derfor endte kampen 32-31.