FHK skal øge bundniveauet

0

Fredericia Håndboldklub er seks kampe inde i sæsonen. Det er blevet til tre sejre, en uafgjort og to nederlag. En af holdets profiler, Lasse Balstad, mener, at bundniveauet skal øges.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Efter de seks spillerunder indtager FHK en placering som nummer fire, og på papiret lever det op til klubbens målsætning, da denne placering vil give en plads til europæisk håndbold næste sæson. Havde det ikke været for kollaps sidst i kampene mod Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy, ville det have været en andenplads. Det gør følelsen lidt ambivalent.

– Pointmæssigt er det fint, men selvfølgelig ville vi gerne have haft flere, specielt ude mod Lemvig og Mors-Thy, da vi havde gode muligheder for sejre. Vi førte i 40-50 minutter og smed det væk. Vi tabte hjemme mod Ribe-Esbjerg, hvor vi bare ikke var gode nok. Vi har gode sejre mod BSH og Skjern og mod SønderjyskE på udebane, siger Lasse Balstad og beskriver, hvad der sker, når man smider point på den måde, som det var tilfældet for FHK mod Lemvig og Mors-Thy:

– Man bliver lidt usikker på, om det, vi laver, er rigtigt, og så skal man være dygtig og klar til næste kamp og klar i afgørende situationer. Det handler om selvtillid, og så skal vi få de point, vi vil have.

I denne sæson har Balstad fået mere ansvar. Han forlængede i foråret kontrakten med FHK med yderligere to sæsoner og er med afgange af andre lederskikkelser fra tidligere sæsoner steget i graderne på det parametre.

– Jeg er i gang med den tredje sæson og ved, hvordan vi skal komme os over den barriere. Vi kommer til afgørende situationer, hvor vi smider den væk, men jeg tror, vi kan udvikle os, siger Lasse Balstad.

Den norske forsvarskrumtap forstår den kritik, der har været af FHK i de kampe, hvor holdet har smidt point. Balstad mener dog, at holdet er deres egen største kritiker.

– Vi har fået kritik for det, men vi er også kritiske selv, og det er ikke nemt, når vi smider det væk. Vi taler sammen og har en hård evaluering med os selv efter sådanne kampe, siger Balstad.

adp-as.dk

I denne sæson har FHK fået en del nye spillere, og med afgange fra sidste sæson er det derfor blandt andet op til Balstad at tage ansvar. Det gør han blandt andet til træning med opmuntrende råb.

– I træningen stiller vi krav om at holde højt niveau. Vi kommer med high fives og klap på skulderen efter en dårlig situation, så hvor man kan hjælpe, gør man det, forklarer han.

På trods af svipserne undervejs er Balstad overordnet set fortrøstningsfuld med sæsonstarten. Han mener, at FHK har vist et højt niveau.

– Det føles rigtig godt i mange situationer. Vi skal ramme det højeste niveau og finde en stabilitet på holdet i 60 minutter. Vores topniveau er rigtig højt, men vi skal løfte bundniveauet, så de dårlige perioder bliver kortere, slutter Lasse Balstad.

Næste gang Balstad og FHK skal i aktion er tirsdag klokken 19:00 i thansen ARENA mod TMS Ringsted.