FHK er et skridt nærmere Final4 efter en sejr mod TMS Ringsted på udebane. Det blev pludselig unødvendigt tæt, men FHK holdt dog hovedet koldt og vandt med 27-23.

FHK tog fredag aften hul på sæsonen på udebane mod TMS Ringsted i pokalturneringens ottendedelsfinale. Der skulle det vise sig, om FHK havde lært af sidste års pokalfadæse på udebane mod Skive i samme runde. Snakken i kredse af den dedikerede fanklub, HK Ultras, husker stadig exitet, og belært af det troppede de talstærkt op i Ringsted, men det var ikke uden udfordringer undervejs.

Et vejarbejde på Fyn gjorde, at fanklubben nær havde misset kampstart. Ultras væltede ind i den varme hal og nåede at hylde deres helte ved indløbet, som blev ført an af nordmanden Lasse Balstad, der har taget hul på sin tredje sæson i FHK.

Kampen gav samtidig en klar indikation af Gudmundur Gudmundssons planer for sæsonen. Et spørgsmål har været, hvad den islandske træner ville gøre med målmandsduellen mellem Sebastian Frandsen og Thorsten Fries. Svaret kom: Frandsen er førstevalget, selvom de to keepere i opstarten har spillet en halvleg hver i kampene.

Markspillerne gav mere af sig selv. Martin Bisgaard, Reinier Taboada, Sebastian Henneberg, Anders Kragh Martinusen, Fredrik Mossestad og Evgeni Pevnov, og ind i forsvaret kom Lasse Balstad. Denne opstilling har været der i alle træningskampene, bortset fra den første mod Ystad, hvor Taboada ikke var med.

Fra start viste de startende spillere deres værd. Målene væltede ind bag en chanceløs Andreas Haagen i TMS’ mål. 7-4 var stillingen efter syv minutter, da Kristian Stoklund satte et straffekast ind i netmaskerne. Det fik hjemmeholdets træner, Marc Uhd, til at reagere med en timeout.

Sebastian Frandsen tog fra i målet. Foto: AVISEN

Lige lidt hjalp det. Henneberg boltrede sig og lignede den forstærkning, som FHK havde håbet på. Som kampen skred frem, bød også Reinier Taboada sig til. Cubaneren var den store oplevelse i første halvleg sammen med den nye keeper Sebastian Frandsen.

Kampen igennem lignede FHK et hold i kontrol, men de var deres egen værste fjende. Det blev blandt andet symboliseret ved, at FHK gik fra at være foran 13-8 til at være foran 14-11 på fire minutter. Det skyldtes to sjuskede afleveringer i overtal, og det illustrerede, at FHK stadig har noget at arbejde med.

Pausestillingen var 18-12 til FHK, og i anden halvlegs indledning kom FHK foran med 20-12. Det lignede afgørelsen, men det blev det ikke. Den store føring blev en sovepude for det fredericianske mandskab, der kunne se TMS Ringsted reducere til 22-19 med et kvarter igen.

Gudmundsson tyede til syv mod seks, men det blev en usikker omgang. Slet ikke på højde med det, som man havde lært FHK at kende for i slutspillet. Der blev drama for alle pengene, da Anders Kragh Martinusen blokerede et skud på mål med ti minutter igen. Han stak samtidig foden ud, og det gav kraftige appeller for fod på bolden.

Det blev ikke dømt, trods massive protester. I stedet endte episoden med et gult kort til begge holds trænere. På trods af usikkerheden hos FHK, lykkedes det dog ikke TMS at komme helt tæt på. Med seks minutter igen var FHK’s føring på 25-22. Efterfølgende reducerede TMS til 25-23, men tættere på kom de ikke.

Gudmundur med instrukser til Sebastian Henneberg. Foto: AVISEN

Især skyldtes det Sebastian Frandsen, som indtil det 55. minut vogtede målet. I de sidste fem minutter kom Thorsten Fries på banen, og han blev ikke passeret. Undervejs i opgøret pillede Fries også to straffekast, og i åbent spil blev det til to redninger, og dermed en redningsprocent på 100. På em dag, hvor der var lidt grus i maskineriet, endte målmændene med at blive en afgørende faktor for FHK, som vandt 27-23 og nu er et skridt tættere på målet om Final4.