Der er nu spillet halvdelen af kampene i grundspillet, og tabellen lyver ikke: FHK er førsteudfordreren til mægtige Aalborg, der tilsvarende ser ud til at være i en liga for sig selv.

Lørdag vandt FHK 31-24 på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg efter at have været bagud 14-13 ved pausen. I anden halvleg smed FHK tøjlerne angrebsmæssigt, og det blev afgørende.

– Vi spiller næsten fejlfrit i anden halvleg. I første halvleg talte vi om at lave færre fejl. Vi gav dem bolden “gratis” fem gange, og det udnyttede de. Derfor førte de ved pausen. Vi var for stressede, men vi dækkede godt op hele kampen, og forsvaret var virkelig fantastisk, og så skal vi ikke glemme Sebastian Frandsen i målet. Jeg var glad for vores mange kontramål i anden halvleg, siger Gudmundur Gudmundsson.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I første halvleg var angrebet usikkert. Uanset om det hed seks mod seks, som i de første fem minutter, eller syv mod seks, som det gjorde i den resterende del af tiden. Og når spillet fungerede i første halvleg, og der blev skabt gode afslutningsmuligheder, stod Mikkel Løvkvist i BSH-målet ofte i vejen. Den del blev løst i anden halvleg, hvor koncentrationen og viljen lyste ud af FHK’erne.

– Angrebsspillet i anden halvleg var fantastisk. De prøvede at stresse os med 5:1, men det løste vi og lavede ikke tekniske fejl. Det var virkelig godt, og vi fik lavet 18 mål i anden halvleg – det var flot, forklarer Gudmundsson.

I grundspillet i sidste sæson, og i starten af denne sæson, smed FHK uventede point på udebane. Siden er det blevet til sejre mod både GOG og senest BSH på udebane. Det vidner om et FHK-hold, der har rykket sig, og vist, at ambitionerne om at spille europæisk håndbold til næste sæson ikke er urealistiske.

– Det var en af målsætningerne for sæsonen at blive bedre på udebane, men vi har mange løbende målsætninger. Om det er i forsvaret, angreb, kontra eller noget andet, men en af dem var også at blive bedre på udebane, og det er vi lykkedes med, siger Gudmundur Gudmundsson med tilfredshed i stemmen.

Kampen mod BSH var definerende for FHK. Et nederlag kunne i værste fald have sendt fredericianerne ned på fjerdepladsen. I stedet blev andenpladsen bevaret, og forspringet til BSH på fjerdepladsen udbygget.

– Det er som det er, det er meget tæt, konstaterer Gudmundsson.

adp-as.dk

13 runder inde i sæsonen er FHK på andenpladsen. Det var holdet ikke spået til i sæsonen, men det er faktum nu. Spørgsmålet er så, om FHK er det andetbedste hold i ligaen.

– Lige nu, ja. Vi har vundet syv ud af de sidste otte kampe, så vi har været gode. Lige nu ligger vi nummer to, så det er vi rigtig glade for, siger Gudmundsson, som dermed må se hans hold være den aktuelle førsteudfordrer til Aalborg på førstepladsen.

Lørdag gjaldt det en topkamp på udebane. På fredag venter en opgave på udebane mod en mindre profileret modstander i form af Nordsjælland. At omstille sig fra sådanne modsætninger kræver sit mentalt for spillerne.

– Jeg har talt med spillerne om, at vi skal lande på jorden og holde fokus, og forstå, at det er vigtigt, vi skal være klar til hver eneste kamp, fortæller Gudmundur Gudmundsson.

FHK står noteret for 19 point efter kampe, og er et enkelt point foran Mors-Thy på tredjepladsen. Aalborg på førstepladsen har gjort rent bord og har 26 point. Løbet om førstepladsen i grundspillet synes derfor kørt, men som det ser ud lige nu, både i tabellen og spillemæssigt, er FHK Danmarks næstbedste håndboldhold og derfor er de førsteudfordreren til Aalborg.