Når kalenderen runder Kristi Himmelfartsdag, forvandler området under Den Ny Lillebæltsbro sig til et handelsmekka samt et forlystelsescentrum. Lillebælt Marked løber fra d. 9. til 12. maj og tiltrækker kræmmere og besøgende fra nær og fjern. Med alle stadepladser udsolgt og flere kræmmere på venteliste, melder arrangørerne om et marked, der er større end nogensinde.

Markedet, kendt som Danmarks smukkest beliggende kræmmermarked, præsenterer en harmonisk forening af det traditionelle og det moderne. På pladsen kan man gøre gode fund, hvad enten det gælder tekstiler, gadgets, hundefoder eller charmerende loppefund. Nordisk Tivoli er også på pletten, og har medbragt alverdens sjove forlystelser, der begejstrer både børn og voksne. 

Underbuksemanden og den hyggelige stemning

Middelfart AVISEN besøgte pladsen fredag eftermiddag og blev mødt af den karakteristiske duft af friturestegte churros, en summen af glade stemmer og boder, der bugnede af varer. Ved en af disse stødte vi på Shirley Petersen fra Underbuksemanden.dk:

– Vi sælger herreunderbukser, sokker og nogle T-shirts, fortæller Shirley med et smil. Det er tydeligt, at hun nyder at være til stede på markedet.

Har I været på Lillebælt Marked før?

– Ja, det har jeg. Vi startede med at komme i 2016, mener jeg.

Og hvad gør dette marked særligt?

– Jeg synes, at dette marked er meget hyggeligt. Vi har været her to-tre gange og synes, at det er meget hyggeligt. Her er der dejlig udsigt og søde mennesker, og så arrangerer de det meget godt, synes jeg. Vi er meget glade og kommer tilbage igen næste år i hvert fald.

Markedets historie og formål

Lillebælt Marked arrangeres af KIF Middelfart Fodstøtten, støtteforeningen under KIF Middelfart Fodboldafdeling. Markedets historie strækker sig tilbage til 1993, hvor det blev afholdt første gang med 173 kræmmere og omkring 30.000 besøgende. Siden har markedet vokset sig større, og i dag er antallet af kræmmere omkring 200. Overskuddet fra markedet går til fodboldungdommen i KIF Middelfart og bidrager til at sikre en attraktiv og velfungerende klub.

Markedet byder udover kræmmerboderne på mad- og øltelte, et børnekræmmermarked og underholdning for både børn og voksne. Den unikke beliggenhed ved Lillebæltsbroen giver mulighed for at nyde en smuk udsigt, mens man shopper og oplever tivoli. Markedets succes bygger på de mange frivillige hjælpere fra klubben, som sikrer, at det hele forløber glat.

Programmet og de mange aktiviteter

Programmet for markedet spænder vidt. Torsdag blev 6. Juli Garden sat i gang, og folkedans, helikopterflyvning og live-musik underholdt publikum hele dagen. Fredag bød på Nashville Night og rocktoner fra Twenty Flight Rock, mens lørdag og søndag fortsætter med børnekræmmermarked, gymnastikopvisning, veteranbiler og musikalsk underholdning.