Fredericia byder velkommen til en festdag for hverdagsheltene, når 112-dag afholdes søndag. Det populære arrangement afholdes på Urbania Streetfood og J.B. Nielsens Plads.

Den sidste søndag i efterårsferien, den 22. oktober, vil Fredericia genlyde af sirener og redningspersonale. Denne gang er sirenerne dog ikke en alarm, men en hyldest. Fra klokken 12 til 16 vil området omkring J.B. Nielsens Plads og Urbania Street Food være centrum for festlighederne, når byen fejrer 112-dag. 

112-dagen er en hyldest til hverdagens helte.

– Det er en dag, hvor vi anerkender og hylder alle de helte, som er i vores hverdag, men som vi heldigvis ikke ser så tit,” fortæller Brian Løkkegaard, indehaver af Urbania Street Food.

Deltagerne kan forvente en autentisk oplevelse med adgang til brandbiler, ambulancer, politibiler og selvfølgelig det dygtige redningspersonale. Udover at se køretøjerne kan besøgende også opleve det materiel, som vores helte bruger dagligt. Brian Løkkegaard fortsætter:

– Noget af det kan man også få lov at prøve, så der bliver rig mulighed for at se nogle af de store værktøjer og køretøjer, fra brandsprøjter til skarpladte rifler og blinkende politibiler.

Selvom 112-dagen i de første par år skulle finde sin plads i byens hjerte, har den sidenhen kun vokset sig større. Brian Løkkegaard mindes sidste års arrangement: 

– Sidste år, med skønt vejr og alt i vores favør, kom der rigtig mange mennesker. Vi forventer det samme i år, selvom vejrudsigten har været ustadig. Dog lover vejrguderne godt vejr på søndag.

Heldigvis vil deltagerne ikke gå sultne eller tørstige hjem. Urbania Street Food, som ligger centralt til arrangementet, vil være åbent hele dagen. 

– Vi åbner kl. 11.30 i boderne, men allerede fra kl. 10 kan man få kaffe og lidt godt. Vi er åbne hele dagen, som vi er alle andre dage i efterårsferien, forsikrer Brian Løkkegaard.

112-dagen bliver en dag, hvor alle kan komme tættere på de personer, der passer på dem. En dag, hvor man kan røre ved en brandsprøjte, sidde i en politibil, og måske vigtigst af alt, som Brian Løkkegaard også noterer, takke de mennesker, der er parate til at hjælpe, når katastrofen rammer.

For dem, der stadig er i tvivl, er arrangementet gratis, og der er aktiviteter for både børn og voksne.