FC Fredericia spillede omkring en time i undertal mod Vejle Boldklub, og det kunne holdet ikke stå imod, og endte med at tabe 3-1.

Søndag eftermiddag var der lokalopgør i Nørreskoven. De to hold kom med to vidt forskellige udgangspunkt, da Vejle kæmper om oprykning til Superligaen, mens FC Fredericia kæmper for overlevelse, men det var ikke til at se i starten af kampen på det kolde Vejle Stadion, hvor der var en temperatur omkring frysepunktet.

Kulden havde 5.449 tilskuere trodset, og de kunne se FC Fredericia var et hold i momentum i kampens indledning. Fredericianerne var gode til at lave pasninger, der splittede Vejles forsvar ad. Det skete blandt andet efter seks minutter, da Simon Bækgård fik spillet Frederik Carstensen fri og tvang Nathan Trott til en stor redning.

Et par minutter senere brændte det igen på i Vejles felt. FC Fredericias Adam Jakobsen blev nedlagt i feltet, og selvom det var en hård tackling, forblev fløjten tavs fra dommer Jesper Nielsen. Største delen af publikum kunne ånde lettet op, og i stedet bryde ud i jubel efter 16 minutter. Miiko Albornoz fik bolden på kanten af feltet, og høvlede bolden mod Valdemar Birksøs mål. Lige inden bolden kom tæt på Birksø, knækkede den, og snød derfor FC Fredericia-keeperen, der blev passeret.

Ti minutter efter blev Valdemar Birksø til gengæld den store. Først reddede han et VB-forsøg, der blev fulgt op af endnu et skud på returbolden. Igen var Birksø på plads, og holdt FC Fredericia inde i opgøret, og så kunne han til gengæld juble et par minutter senere.

Mathias Kristensen slog en diagonalbold, der snød Vejles bagkæde, og igen var Frederik Carstensen kommet fri i dybden. Denne gang var han skarp i den direkte duel med Trott, som han elegant sendte bolden ind bag med et lob. FC Fredericia lignede på det tidspunkt et hold, der kunne få point med fra Nørreskoven, men så tog kampen en ny drejning fem minutter senere.

Valance Nambisihi gik alt for hårdt til en Vejle-spiller midt på banen, og da han i forvejen havde et gult kort, havde Jesper Nielsen ikke andet valg end at stange Nambishi gult kort nummer to. Dermed var FC Fredericia en mand i undertal resten af kampen.

– Det blev svært at skabe noget derfra. Vi ville holde kampen åben så længe som muligt og være heldig på en standard. Spillerne gjorde det godt, og skal have ros for at mande sig op mod et hold der gør sig klar til Superligaen, sagde FC Fredericias træner, Michael Hansen efter kampen, om den kampafgørende situation.

FC Fredericia holdt uafgjort frem til pausen, men fra anden halvlegs start gik det galt. Netop indskiftede Christian Gammelgaard sendte VB i himlen, da han vendte rundt på en tallerken efter 48 minutter. Gammelgaard sendte med et venstrebensspark vejlenserne på sejrskurs, og det var starten på ren powerplay fra Vejles side.

I første omgang kastede det ikke åbenlyse chancer af sig, og i stedet forsøgte Michael Hansen at vende kampen fra bænken med en dobbeltindskiftning efter en times tid. Ud gik Nicolaj Ritter og og Mathias Kristensen, og ind i stedet kom Jesper Juelsgård og Mikkel Wohlgemuth.

Med et kvarter igen fik Vejle chancen for at lukke kampen, da en VB’er pludselig var fri midt foran mål, men Valdemar Birksø holdt kampen åben med en stor redning. Kort tid efter var der comeback til Anders Holvad, da han kom ind og afløste Adam Jakobsen, og samtidig kom Frederik Christensen ind i stedet for Nicklas Røjkjær.

Knap var de to spillere kommet på banen før, at der stod 3-1. Valdemar Birksø begik en opspilsfejl i højre side lidt udenfor feltet, og det endte med at afgøre kampen. Mouhamadou Drammeh opsnappede den dårlige aflevering, og elegant sparkede han bolden i mål. Det taktiske træk fra FC Fredericia fik derfor ikke indvirkning på kampen, som FC Fredericia endte med at tabe 3-1.

Nu venter der 11 kampe forude for FC Fredericia, hvor kniven er for struben. Det hele starter mod den direkte konkurrent i bunden, Fremad Amager, som holdet møder på lørdag. Der venter en situation, som FC Fredericia ikke har været vant til i en del år, hvor der skal kæmpes om overlevelse.

– Mon ikke de fleste kan finde år frem i karrieren, hvor man har været udfordret. Man skal tage brystet frem og ikke tænke skrækscenerier. Vi skal kigge på os selv, konstaterede Michael Hansen.

Til gengæld hæfter FC Fredericia-træneren sig ved en opadgående formkurve.

–  Vi gjorde det rigtig godt. Det gjorde vi også resten af kampen (efter det røde kort, red.), men der blev det en forsvarskamp. Vi var farlige og selvom Vejle måske var bedst 11 mod 11, lå det på et knivsæg, sagde Hansen.

Nu venter der en træningsuge forude for FC Fredericia inden, at alvorens time virkelig begynder. Lørdag gælder det mod Fremad Amager, og der er en verden til forskel på en sejr og et nederlag i det opgør.