Det, der lignede en lige kamp mellem B.93 og FC Fredericia, endte med en ydmygelse af Østerbro-mandskabet. Efter 50 minutter var stillingen 0-0, men et rødt kort til hjemmeholdet ændrede kampen, som endte 5-0 til FC Fredericia.

For første gang siden 2005 mødtes FC Fredericia og B.93. Det skete fredag aften på Østerbro Stadion, som har noget specielt over sig. Stadionet er placeret lige ved siden af nationalarenaen, og med et stadion, som har nostalgi over sig, var der lagt op til et specielt besøg for FC Fredericia på Østerbro.

Den kulinariske oplevelse var heller ikke hverdagskost. Den traditionelle stadionplatte er på menuen, men det var også muligt at forsyne sig med en form for durum. På jyske tribuner ser man ofte et ældre klientel, hvilket gjorde denne oplevelse med yngre tilskuere endnu mere anderledes. Det var yngre tilskuere, der var på plads for at nyde en fredagsøl.

Da FC Fredericia gjorde deres entré, lød det fra tribunen: “bonderøve, bonderøve, bonderøve” fra fanklubben, som var placeret på hovedtribunen nær pressepladserne. Men hvor meget bonderøv der er over eksempelvis Emilio Simonsen, der startede inde for FC Fredericia, og indtil sit skifte i Fredericia boede i København, kan man altid diskutere.

FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, havde til opgøret, givet genvalg til de startende spillere fra sidste fredags kamp mod Hillerød. Det betød, at Simon Bækgård stadig ikke var disponibel, og at målscorerne fra pokalkampen mod Bredballe, Nicklas Røjkjær, Anders Holvad og Eskild Dall alle var bænket igen.

Selvom B.93 er oprykker, er de dog ikke noget ueffent hold. På holdet er blandt andet Nicolaj Thomsen, Jacob Egeris og Michael Falkesgaard, som alle har spillet på et højere niveau end det nuværende B.93, som er oprykket til NordicBet Ligaen. Dette er deres første tilbagekomst siden 2005, hvor de rykkede ned i 2. division og siden da ikke har været i landets næstbedste fodboldrække.

Til at starte med i opgøret havde FC Fredericia overtaget. Den store, åbne chance udeblev, men der var flere tilløb til noget farlig. I det syvende minut sendte Jesper Juelsgård et hjørnespark ind i feltet, og bolden var en B.93-spiller ved at sende i eget mål. Efter 17 minutter var Adam Jakobsen lige ved at få en friløber, men der blev dømt en kneben offside, og minuttet efter afsluttede Sofus Berger sløjt.

Den største chance til FC Fredericia i første halvleg tilfaldt Frederik Christensen efter 31 minutter. Med en skudfinte snød han B.93-forsvaret, og bankede efterfølgende bolden mod mål, og tvang Michael Falkesgaard til en parade, som forhindrede FC Fredericia i at komme i front.

Kampens hidtil største chance kom dog til B.93. I den sidste del af første halvleg sad de på spillet, og første halvlegs sidste aktion var de tæt på at komme i front. Et indlæg fra Daniel Thøgersen havnede i panden på Egeris, som var gået med frem, men hans forsøg blev akkurat reddet af Valdemar Birksø, som med en lang arm fik kastet sig ned efter bolden.

I starten af anden halvleg ændrede kampen karakter. Michael Falkesgaard kom på afveje efter 50 minutter. Adam Jakobsen lagde et hårdt pres på ham, og var ved at fravriste ham bolden. Efterfølgende kom Emilio Simonsen til, og han blev nedlagt af Jacob Egeris. Dommer Sebastian Aagerup takserede det til direkte rødt kort, da han vurderede, at Simonsen blev frataget en oplagt målchance.

Hurtigt udnyttede FC Fredericia overtallet. I det 56. minut stak Adam Jakobsen bolden i dybden til Sofus Berger, som ikke svigtede i den direkte duel mod Falkesgaard. Med et velplaceret skud bragte han FC Fredericia foran med sit første mål i FC Fredericia-trøjen.

Minuttet efter lukkede Gustav Marcussen kampen. Han erobrede bolden midt på banen, og førte bolden mod B.93 mål. Fra kanten af feltet bankede han bolden mod mål, og med et hårdt spark med venstrebenet bragte han FC Fredericia foran med 2-0.

Den resterende del af kampen blev derfor blot et spørgsmål om, hvor stort FC Fredericia ville vinde. B.93 kunne ikke komme med et modsvar med ti spillere på banen mod FC Fredericias 11. Det gav FC Fredericia muligheden for at bruge bredden, og samtidig spare Jesper Juelsgård, som rendte rundt med et gult kort. Derfor blev Juelsgård skiftet ud til fordel for Mikkel Fischer.

En anden af de indskiftede spillere, Nicklas Røjkjær, kom i fokus efter 80 minutter. Han scorede direkte på frispark, da Falkesgaard lavede et drop. Røjkjær udførte et frispark tæt på det ene hjørneflag, men Falkesgaard stod fejlplaceret, hvilket gav plads til at sparke bolden ind i det korte hjørne. B.93-keeperen appellerede efterfølgende for, at han holdt bolden ude af mål, da han fik fat i den, men dommer Aagerup vurderede, at bolden var inde over stregen.

Indskiftede Eskild Dall fik chancen for at komme på måltavlen i det 88. minut, men han blev reddet af Falkesgaard. I kampens overtid måtte Michael Falkesgaard lade sig passere for fjerde gang. Mikkel Wohlgemuth smækkede en lang bold frem, og den kom frem til Adam Jakobsen, som elegant lobbede bolden i mål til 4-0, men mere ville have mere.

I tillægstidens sidste minut kom Jakob Jessen på måltavlen. Den unge midtbanespiller bankede bolden ind på et langskud til slutresultatet 5-0 i kampen, som var åben indtil B.93’s røde kort i det 50. minut. Derefter ændrede kampbilledet karakter, og det endte med en ydmygelse af B.93.

Sejren til FC Fredericia betyder, at Michael Hansens mandskab er på femtepladsen. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på tirsdag på hjemmebane mod AC Horsens.