FC Fredericia var bagud med 2-0 mod HB Køge, men på tre gyldne minutter i anden halvleg fik fredericianerne udlignet til kampens resultat, 2-2.

FC Fredericia spillede lørdag eftermiddag deres sidste kamp i grundspillet i NordicBet Ligaen mod HB Køge. Mens FC Fredericia allerede inden kampen havde sikret sig en plads i top-6, kæmpede HB Køge for at holde Næstved på afstand i bunden af tabellen.

Et afgørende fravær for FC Fredericia var Adam Jakobsen, som ikke var tilgængelig. Der kom ingen officiel forklaring, men rygterne svirrede om, at han befandt sig i Sverige for at afslutte personlige forhold med Brommapojkarna fra Allsvenskan. Ud over Jakobsen, FC Fredericias topscorer, manglede fredericianerne også Lundrim Hetemi, som afsonede en karantæne.

Deres fravær gav plads i startopstillingen til Jakob Jessen og Gustav Marcussen. Kampen gav FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, mulighed for at se, hvordan holdet kunne præstere uden Adam Jakobsen.

I starten af kampen var det dog ikke FC Fredericias offensiv, der tiltrak opmærksomhed. I stedet endte Anders Dahl med at se uheldig ud, da han ti minutter ind i kampen sendte bolden i eget net efter et indlæg fra HB Køges højre side, hvilket efterlod Mattias Lamhauge chanceløs i målet.

Før målet havde FC Fredericia domineret spillet, og dette fortsatte efterfølgende. På trods af den stride vind på Monjasa Park, lykkedes det dog ikke FC Fredericia at skabe oplagte chancer. De chancer, de fik i første halvleg, kom alle fra individuelle aktioner med skud fra distancen. Christian Gammelgaard var tættest på at score, men HB Køges målmand Berkant Bayrak formåede ikke at holde fast i Gammelgaards afslutning med venstrebenet. Bayrak virkede generelt usikker, men FC Fredericia testede ham ikke tilstrækkeligt i første halvleg.

På den anden side var HB Køge tæt på at fordoble deres føring 21 minutter inde i kampen, da FC Fredericia begik frispark tæt på eget felt. HB Køges Christian Tue, med en fortid i FC Fredericia, var tæt på at overliste Lamhauge, men den færørske keeper leverede en flot redning, som holdt FC Fredericia inde i kampen.

Ved pausen var stillingen stadig 1-0 til HB Køge, men dette ændrede sig ti minutter ind i anden halvleg. Endnu engang fik gæsterne et frispark tæt på mål, og denne gang lykkedes det for Christian Tue at score, hvilket efterlod Lamhauge i en uheldig position.

Efter målet til 2-0 fortsatte FC Fredericia med at presse på, mens HB Køge, med den stilling, ikke havde nogen grund til at spille offensivt. FC Fredericia fandt det dog svært at bryde igennem HB Køges forsvar, som dog intet kunne stille op 20 minutter før tid.

Emilio Simonsen viste, hvorfor han har været en af FC Fredericias bedste spillere i løbet af sæsonen. Han trak ind i banen fra venstre side og skød, da han nåede feltet. Skuddet overraskede fuldstændigt Berkant Bayrak, som måtte se bolden gå i mål.

FC Fredericia ønskede mere. De bragte hurtigt bolden tilbage til midten, og få minutter senere kom udligningen. Efter et kort hjørnespark blev HB Køge taget på sengen, da Gustav Marcussen blev spillet helt fri i feltet. Han sparkede sikkert bolden i mål til 2-2.

Med ti minutter tilbage var FC Fredericia tæt på at tage føringen. Et hjørnespark landede i det bagerste område af feltet, hvor den indskiftede Patrick Egelund fik fat i bolden. Han var tæt på at hamre bolden ind forbi Bayrak, men bolden gik ikke i mål.

Tættere på kom holdene ikke på at score. Derfor endte kampen 2-2, og dermed slutter FC Fredericia grundspillet på fjerdepladsen,