FC Fredericia hentede endnu en sejr. Hjemme på Monjasa Park vandt de 4-1 mod Næstved, og puster Sønderjyske i nakken på andenpladsen inden de to holds møde på fredag.

FC Fredericia tog søndag eftermiddag imod Næstved, der ligger i bunden af NordicBet Ligaen, men det var ikke til at se. I løbet af efteråret har de fyret Peter Bonde, og i stedet er Patrick Birch Braune blevet ansat, som stillede med et aggressivt hold. Dette kom til udtryk allerede efter to minutter, hvor et passivt FC Fredericia-hold gav den første chance væk.

Souheib Dhafllaoui fandt Mikkel Ladefoged i feltet, som fra en fri position i det lille felt headede over mål. Det blev en advarsel. Igen i det sjette minut kom FC Fredericia på afveje. De insisterede på at spille bolden ud fra eget felt trods et højt pres, og det var tæt på at gå galt. Frederik Mehder, som vogtede målet i fravær af den langtidsskadede Valdemar Birksø, viste sig som en fuldgod erstatning, da han blev testet.

Efter den usikre start fik FC Fredericia bedre styr på spillet, men forsvaret forblev passivt. FC Fredericias træner, Michael Hansen, råbte instruktioner så højt, at det kunne høres oppe på pressepladserne, men hans råd blev ikke fulgt.

Han kunne dog se FC Fredericia skabe chancer, ofte med Emilio Simonsen i centrum. En gang tøvede Simonsen for længe, og i en anden situation blev hans skud i feltet blokeret.

I det 41. minut sendte Lundrim Hetemi en dyb bold til Frederik Carstensen, som dog tabte duellen mod gæsternes keeper, Niklas Dannevang. Dannevang holdt sig på benene og fulgte med ned, da Carstensen skød.

Men i overtiden af første halvleg lykkedes det endelig for FC Fredericia. I kampens sidste aktion tog Tobias Bach et langt indkast, som fandt vej til Carstensen, der sikkert scorede til 1-0 efter en første halvleg, hvor holdet ikke havde præsteret sit bedste.

Flertallet af de 1.411 tilskuere havde mere at juble over i starten af anden halvleg. Jesper Juelsgård sendte et frispark ind i feltet, hvor Adam Jakobsen satte foden på og scorede til 2-0. FC Fredericia ville have mere, og efter 52 minutter forsøgte Nicklas Røjkjær sig med et skud på mål. Han tog chancen direkte på et frispark, men Niklas Dannevang parerede forsøget.

Med en føring på 2-0 burde FC Fredericia have haft kontrol over spillet, men holdet var fortsat usikkert i forsvaret. En af gangene dette blev tydeligt, var i det 63. minut, da Frederik Mehder unødigt satte Hetemi under pres. Mehder måtte træde i aktion med en stor redning.

Efter et pres reducerede Næstved til 2-1 i det 76. minut, da Mathias Høst sendte et indlæg ind på hovedet af Frederik Christensen. Det lignede et kommende stormløb mod FC Fredericias mål.

Men FC Fredericia svarede igen. Efter et længere angreb fik Adam Jakobsen bolden fri på kanten af feltet i det 77. minut og hamrede den i nettet til 3-1.

Næstved forsøgte et hurtigt comeback, men det blev forhindret. Frederik Christensen blev spillet fri i feltet, men denne gang var Frederik Mehder klar i målet og afværgede forsøget.

I stedet cementerede Nicklas Røjkjær sejren i det 88. minut. Adam Jakobsen spillede Røjkjær fri, og så stod det 4-1. I overtiden var FC Fredericia tæt på flere gange, men scoringen udeblev.

Med sejren bevarer FC Fredericia sin placering som nummer tre i NordicBet Ligaen. Næste gang holdet spiller, er det fredag hjemme mod Sønderjyske i en direkte duel om andenpladsen.