Effektive indskiftninger blev afgørende for FC Fredericia, som fredag vandt 2-0 efter en første halvleg, hvor spillet ikke var i top.

FC Fredericia er inde i en god stime. Ikke siden den 11. august på hjemmebane mod Hillerød har FC Fredericia indkasseret mål. Stimen fortsatte mod Vendsyssel, men det holdt hårdt. Det så nemlig ikke prangende ud for FC Fredericia i første halvleg.

De kreative spillere, Gustav Marcussen og Emilio Simonsen, fandt ikke deres fodfæste, og Mikkel Wohlgemuth kunne ikke få sat sig igennem fysisk som modpol til eksempelvis Ayo Simon Okosun, som er et midtbanemonster uden lige.

Vendsyssel var tæt på efter 13 minutter, da de havde et nærgående hovedstød forbi Valdemar Birksøs mål, men FC Fredericia slap med skrækken. I stedet var Marcussen tæt på at bringe FC Fredericia i front efter 23 minutter, da han trykkede af fra kanten af feltet, men bolden gik forbi det lange hjørne.

Hjemmeholdet overtog spillet og dominerede FC Fredericia i den sidste del af første halvleg. Det var lige ved at kaste et mål af sig efter 41 minutter. Tårnhøje Lasse Steffensen fik bolden på kanten af det lille felt og bragede bolden på træværket. Ind gik bolden ikke, og FC Fredericia slap dermed med skrækken efter en første halvleg, som Vendsyssel dominerede.

I anden halvleg forsøgte FC Fredericias cheftræner, Mikkel Hansen, at ændre kampen til hans holds fordel. I det 56. minut fik Lundrim Hetemi debut for FC Fredericia, da han afløste Mikkel Juhl. Otte minutter senere skiftede Hansen igen ud. Denne gang forlod Frederik Christensen, Gustav Marcussen og Sofus Berger banen. Ind kom Nicklas Røjkjær, Tobias Bach og Nicolaj Ritter.

Der var ikke gået et minut, før Ritter kom i fokus. Adam Jakobsen fik bolden i højre side og smækkede bolden ind i feltet. Ritter var gået med frem, og med ydersiden af foden udplacerede han Vendsyssel-keeper Marcus Bundgaard og sendte FC Fredericia i ekstase.

Målet gav FC Fredericia blod på tanden. Flere gange havde holdet chancen for at lukke kampen. Blandt andet med et kvarter igen, da Tobias Bach tog et raid ind i feltet og spillede Nicklas Røjkjær, som med en dribling kom fri og afsluttede med venstre, men Bundgaard reddede forsøget.

I slutningen af kampen kastede Vendsyssel alt frem, men lige lidt hjalp det. FC Fredericia fik bagrum at spille i, og det udnyttede Emilio Simonsen i det 92. minut. Først spillede han Frederik Carstensen i dybden, og siden løb Simonsen selv med ind i feltet. Carstensen afdriblede Carl Lange og spillede Simonsen, som bankede bolden op i nettaget til slutresultatet 2-0.

Med sejren er FC Fredericia nu på tredjepladsen og har et enkelt point op til Sønderjyske på førstepladsen. Nu venter en landsholdspause forude, inden FC Fredericia skal i kamp i NordicBet Ligaen igen den 17. september hjemme mod FC Helsingør. Der venter dog en pokalkamp ude mod Dalum den 6. september.

Mål:

66 minutter: 0-1, Nicolaj Ritter, FC Fredericia
92 minutter: 0-2, Emilio Simonsen, FC Fredericia