FC Fredericia sikrede sig søndag eftermiddag en sejr på 1-0 i lokalopgøret mod Kolding. Med sejren holder FC Fredericia fast i tredjepladsen i Nordic Bet Ligaen.

Søndag eftermiddag var der lokalopgør på Monjasa Park. FC Fredericia tog imod Kolding IF i en vigtig kamp for begge hold. FC Fredericia skulle sørge for, at AaB og SønderjyskE i toppen af tabellen ikke stikker af. Kolding kæmpede for at holde sig i top-6, hvor de inden kampen indtog en sjetteplads efter Vendsyssels sejr lørdag mod B.93.

FC Fredericia var i kamp onsdag mod superligaholdet fra OB i pokalturneringen. Her spillede FC Fredericia fremragende og vandt sikkert 3-1. Det var lidt noget andet i dag. Hjemmeholdet leverede ikke samme kvalitet og aggressivitet, men tog dog en vigtig sejr. Til søndagens opgør var der 1.289 tilskuere mod 3.110 i onsdags.

Fra kampens start var det et toptændt Kolding-hold, der indtog Monjasa Park, men de manglede skarpheden foran mål, og havde svært ved at skabe chancer, selvom deres plan var klar: Lange bolde op til Thomas Mikkelsen, og så se, hvad der skete, eller et indlæg mod selvsamme Mikkelsen, der huserede i FC Fredericia fra 2013-15 inden, at han røg videre til OB. Mikkelsen endte dog med at spille en anonym kamp for Kolding.

Efter fire minutter slog udeholdet dog et godt indlæg i feltet, men der var ganske enkelt ingen til at tage imod i det lille felt. Seks minutter senere var det dog Mike Vestergaard, der skød på mål, men en FC Fredericia-spiller kastede sig heroisk foran skuddet, der blev sendt afsted fra kanten af feltet, og fik blokeret Vestergaard.

Efter et kvarter fik FC Fredericia sin første chance, men skarpheden manglede også her. Emilio Simonsen fik bolden i dybden, og modsat i venstre side var Frederik Christensen løbet med, og han fik bolden i fri position, så han kunne skyde på kassen. Skuddet manglede kvalitet, og med en kamp, hvor begge chancerne ikke stod i kø, var det med at have tur i den, når man endelig fik chancen.

Kvalitet manglede også FC Fredericias keeper, Frederik Mehder, i spillet med fødderne. Han lavede en fejlaflevering i opspillet, som gav Kolding en fri chance, men Mehder endte dog med at redde kastanjerne ud af ilden med en stor redning.

Nicklas Røjklær slog efterfølgende til i det 23. minut. Han brød selv spillet midt på banen og drev bolden frem mod Koldings mål. Han trak ind i banen og skød på mål mod det korte hjørne. Skuddet havde ikke meget fart på, men nok til at gå ind bag Koldings keeper Christoffer Petersen, der lignede en, som havde satset på et spark i det lange hjørne. Det skete ikke, og derfor så Petersen uheldig ud, da han blev fanget på det forkerte ben.

Generelt set så Petersen uheldig ud flere gange i kampen, specielt i forbindelse med dødbolde, hvilket også var tilfældet efter 38 minutter. To gange i træk kom han skidt ud, men FC Fredericia formåede ikke at udnytte situationen, selvom keeperen viste svagheder.

Inden pausen havde Adam Jakobsen muligheden for at fordoble føringen. Han fik bolden i feltet og sparkede på kassen, men i sidste øjeblik blev forsøget blokeret.

Dermed var stillingen ved pausen 1-0 i opgøret, der ikke var særligt velspillet, men hvor hjemmeholdet kendte sin besøgstid.

Anden halvleg lignede første. Fejlene i spillet med bolden var i fokus. Efter 50 minutter lavede hjemmeholdet en opspilsfejl, der gav gæsterne bolden, men Jesper Juelsgård nåede at få blokeret skuddet inden, at det kom tæt på Frederik Mehders mål.

I det 55. minut forsøgte Kolding at vende kampbilledet med en tredobbelt indskiftning. Ind kom den over to meter høje Mathias Kristensen. Instruktionen fra Kolding-bænken lød: Spil lange bolde på “MK” (Mathias Kristensen, red.). Det våben forsøgte FC Fredericia at gardere sig imod ved at sætte rutinerede Jeppe Gertsen på banen i stedet for Mikkel Fischer. Straks efter Kristensen kom ind, fik han skudt på mål, men forsøget var lige på Mehder, og mere endte man ikke med at se til Mathias Kristensen, der er udlejet til Kolding fra Superliga-klubben Lyngby, hvor han ikke stod forrest i køen til spilletid.

Kolding blev ikke for alvor farlige, og dermed virkede indskiftningen fra FC Fredericia-træner Michael Hansen efter hensigten. Han satte arbejdshestene på banen, de holdt Kolding fra fadet, men til gengæld manglede kvaliteten på den sidste tredjedel af banen.

Gustav Marcussen, der ligeledes blev skiftet ind, var flere gange lige ved og næsten, men han scorede ikke. Tættest på var han i det 87. minut, da han trykkede af fra kanten af feltet, men Christoffer Petersen reddede forsøget, der var lige på målmanden. I stedet var Koldings Isak Tånnander tæt på at udligne minuttet efter, men bolden sneg sig forbi mål, og tættere på kom Kolding ikke.

I kampens overtid var det tætteste på et mål et langskud fra Nicklas Røjklær, som sparkede på mål fra midten af banen, da Petersen stod langt ude af sit mål, men bolden røg over mål. Mere skete der ikke i kampen, som endte 1-0 til FC Fredericia i lokalopgøret, hvor FC Fredericia endte med at køre en sejr hjem og tage vigtige tre point.

Kolding havde flere muligheder for at udnytte FC Fredericias opspilsfejl, men det gjorde det ikke. Den manglende skarphed endte med at koste dem et nederlag, og nu presses de for alvor af AC Horsens i kampen om at komme i top-6, der giver adgang til oprykningsspillet.

Resultatet betyder, at FC Fredericia indtager tredjepladsen med fire point ned til Hobro på fjerdepladsen, mens Kolding er på sjettepladsen med to point ned til AC Horsens på syvendepladsen.

Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på fredag på udebane mod AC Horsens, mens Kolding på søndag tager imod Vendsyssel.