FC Fredericia vandt med 4-1 på udebane mod Vendsyssel og ånder nu Kolding i nakken i kampen om tredjepladsen inden sidste spillerunde i NordicBet Ligaen.

Vendsyssel åbnede kampen med en dominerende indsats, hvor de hurtigt satte FC Fredericia under et massivt pres. Gennem de første minutter af kampen var det tydeligt, at Vendsyssel havde kontrol over spillet og formåede at holde modstanderne dybt i deres egen halvdel. Trods de mange chancer og det konstante pres fra Vendsyssels side, lykkedes det dem dog ikke at omsætte deres overtag til mål. FC Fredericia forsvarede sig heroisk og formåede at holde stand mod Vendsyssels aggressive spilstart.

I det 42. minut kom FC Fredericia foran med 1-0. Efter en periode, hvor de havde fået overtaget i kampen efter at have været presset i begyndelsen, formåede de at bryde dødvandet. Målet blev scoret af Anders Dahl, der udnyttede en fremragende assist fra Dall. Dall modtog bolden og leverede en præcis aflevering til Dahl inde i feltet, som sikkert sendte bolden i nettet og bragte FC Fredericia i front kort før pausen.

Seks minutter inde i anden halvleg opstod en gylden mulighed for FC Fredericia til at udbygge deres føring, da Vendsyssel lavede en alvorlig opspilsfejl. Fejlen gav Eskild Dall en friløber mod mål, men Dall formåede ikke at udnytte chancen. Med kun målmanden at passere, sendte han en svag afslutning af sted, som gik ved siden af mål. Det var en stor afbrænder for Dall og en lettelse for Vendsyssel, der slap med skrækken og kunne ånde lettet op.

Efter en times spil lykkedes det Eskild Dall at fordoble FC Fredericias føring til 2-0. Et flot indlæg kom ind fra venstre side, og Dall viste sin målfarlighed ved at placere sig perfekt i feltet. Han steg til vejrs og satte hovedet på bolden, som han sendte i kassen med stor præcision. Dermed cementerede han Fredericias dominans i anden halvleg og bragte holdet et skridt nærmere sejren.

Kort efter, i det 66. minut, udbyggede FC Fredericia deres føring til 3-0. Denne gang var det Lundrim Hetemi, der fandt vej til netmaskerne med et spektakulært langskud. Skuddet blev rettet af på vej mod mål, hvilket snød Vendsyssels målmand, Oscar Linner, og bolden strøg ind bag ham. Hetemis mål cementerede Fredericias dominans i kampen og efterlod Vendsyssel med en næsten umulig opgave.

Med otte minutter tilbage på stadionuret fik Vendsyssel reduceret til 3-1 efter et hjørnespark. Gennem hele kampen havde Vendsyssel været farlige på dødbolde, og denne gang udnyttede de deres styrke i denne del af spillet. Mads Greve stod klar inde i feltet og fik prikket bolden ind bag FC Fredericias målmand, hvilket gav Vendsyssel et lille håb om et comeback i de sidste minutter.

I kampens døende minutter, nærmere bestemt i det 93. minut, cementerede FC Fredericia deres sejr ved at gøre det til 4-1. Jesper Juelsgård erobrede bolden midt på banen og sendte den hurtigt videre til den indskiftede Patrick Egelund. Egelund tog bolden med sig og afsluttede køligt, hvilket sikrede FC Fredericia en overbevisende afslutning på kampen. Dette mål satte punktum for en imponerende præstation fra Fredericia, der kunne tage hjem med en klar sejr.

Med sejren rykkede FC Fredericia op på fjerdepladsen i tabellen. De har nu kun ét point op til Kolding på tredjepladsen inden den sidste spillerunde. I den afgørende kamp møder Fredericia Hobro på hjemmebane, hvor de vil kæmpe for at sikre sig en topplacering og måske overhale Kolding, hvis resultaterne flasker sig. Spændingen er således intens forud for sæsonafslutningen, hvor alt stadig er på spil for FC Fredericia.