Med en sejr mod HB Køge kunne FC Fredericia have spillet sig på førstepladsen, men trods et hav af chancer, kunne de ikke få bolden i mål. Kampen endte derfor 0-0.

FC Fredericia jagtede søndag deres fjerde sejr i træk i NordicBet Ligaen. Modstanderen var HB Køge, som på den anden side havde tabt fire kampe i træk. På trods af den gode stime foretog FC Fredericias træner tre ændringer i startopstillingen. Jeppe Gertsen, Mikkel Wohlgemuth og Tobias Bach startede alle ude. Ind i stedet kom Nicklas Røjkjær, Mikkel Fischer og Jakob Jessen, der alle fik deres første startplads i denne sæsons NordicBet Liga.

Fra kampens start kom FC Fredericia buldrende ud af startblokken. Adam Jakobsen var på spil efter fire minutter, da han tæt inde under mål fik skudt på kassen, men hans forsøg blev blokeret. Minuttet efter var det Gustav Marcussens tur til at forsøge sig, men heller ikke hans forsøg gik i mål.

Stille og roligt mistede FC Fredericia momentum. I det 20. minut var HB Køge tæt på at snyde fredericianerne med et kort hjørnespark, som blev spillet til Pierre Larsen på kanten af feltet. Den rutinerede spillers forsøg gik akkurat over mål.

FC Fredericia var mest på bolden, men formåede ikke at udnytte overtaget, og derfor var pausestillingen 0-0. Men fra anden halvlegs start skete der ting og sager. Først var Adam Jakobsen tæt på, og på returbolden var Emilio Simonsen millimeter fra at kunne sparke bolden i tomt mål.

Bombardementet fortsatte. I det 49. minut slog Frederik Christensen bolden ind i feltet, og den røg hele vejen igennem til Sofus Berger, men bolden lå bagom. Havde den ikke gjort det, havde Berger haft frit mål til at skyde bolden ind.

Presset fra FC Fredericia fortsatte, og for at opretholde det skiftede holdet tredobbelt i det 59. minut. Ind kom Mikkel Wohlgemuth, Frederik Carstensen og Tobias Bach, og ud gik Jakob Jessen, Gustav Marcussen og Sofus Berger. Særligt Carstensen, der gjorde comeback i FC Fredericia, endte med at få en stor chance, der kunne have afgjort kampen.

Med et kvarter igen fik Carstensen alletiders mulighed. Et indlæg fra venstre havnede hos ham, men i helt fri position i feltet skød offensivspilleren bolden flere meter over Sebastian Johns mål. Det ville ellers have været det perfekte comeback for Frederik Carstensen, som er lejet fra Silkeborg.

Også Jesper Juelsgård bød sig til. Med 11 minutter igen fyrede han kanonen af fra distancen, men hans skud gik akkurat forbi den ene opstander. Ind ville bolden ikke, og derfor satsede FC Fredericia endnu mere i slutningen af kampen, hvor både Eskild Dall og Anders Holvad blev sat ind i bestræbelserne på at få scoret.

Den helt store mulighed udeblev. I stedet var det faktisk HB Køge, der i kampens overtid var ved at stjæle alle tre point, da William Madsen fik driblet sig i en fri position i FC Fredericias felt, men han skød langt ved siden af mål. Dermed endte kampen som den startede: 0-0.

FC Fredericia glippede dermed muligheden for at komme på førstepladsen. Næste gang fredericianerne skal i kamp er på fredag på udebane mod Vendsyssel.