FC Fredericia forsøger at tiltrække flere tilskuere

0

FC Fredericia vil have flere tilskuere. Derfor har klubben iværksat en række tiltag for at trække flere tilskuere på Monjasa Park.

FC Fredericia har gang i en god sæson. Nu vil de også have løftet tilskuertallet således, at de kan få endnu større opbakning end de får i forvejen. Der er blevet kigget på de omkringliggende klubber, og det håber FC Fredericia får en effekt.

– Vi har måtte indse, at vi kunne bruge flere tilskuere, og de kommer ikke af sig selv, så vi har kigget på naboerne AC Horsens, Kolding, OB og Vejle for den sags skyld. Vi har set hvad vi kan lære af dem, og så har vores formand og jeg været i Odense og talt med deres kommercielle chef, og vi har nedsat et eventudvalg, der har brainstormet. Vi har fundet frem til to ting: i fanafsnittet har vi spærret ståpladserne af så man ikke kan gå fra det ene sted til det andet på tribunen, og så lavet gratis entré på ståpladserne frem til sommeren 2024 og kommer man 30 min før kampstart i rød trøje giver en forfriskning, og på hele Monjasa Park vil der være happy hour på hele Monjasa Park frem til kampstart, siger salgsansvarlig i FC Fredericia, Christian Johansen.

Konkret nævner Christian Johansen, at der vil komme et tiltag med Carlsberg til de sidste to hjemmekampe i 2023. I den ene kamp vil det være rettet mod børnene, og i den anden mod de dedikerede fans i fanafsnittet. Det skal være ting som det, der gør, at tilskuertallet stiger.

– Vi ved, at der skal gøres en indsats for at få folk herud – fodbolden er ikke nok. Det indså man også i Superligaen for 4-5 år siden, og nu ser man tallene eksploderer. OB snitter 10.000 selvom de ikke vinder mange kampe, og der skal noget ekstra til kan man se. Jeg tænker, at vores gennemsnitslige tilskuertal vil blive højere end det plejer, siger Christian Johansen.

Om man vil det eller ej, hænger tilskuertallet dog lidt sammen med det sportslige. I sidste sæson dalede FC Fredericias tilskuertal efter, at der ellers var kommet gang i en stigning i sæsonen inden.

– Vi kunne se opadgående kurve i forrige sæson. Vores tal steg 30-40 procent, hvor det så dalede i sidste sæson, men nu stiger det igen, i takt med spillet på banen, og så prøver vi på at give det ekstra nøk op med tiltagene, slutter Christian Johansen.

FC Fredericias tilskuertal på hjemmebane er i denne sæson på gennemsnitligt 1.049, og det er andendårligst i hele rækken. I de sidste 11 kampe af grundspillet venter hjemmekampe mod eksempelvis Sønderjyske, Kolding og AaB, hvilket vil få tallet til at stige pr. automatik.