Hvad der skulle være startskuddet på et forår, hvor FC Fredericia vil kæmpe med om oprykning til Superligaen, led et stort knæk. FC Fredericia faldt sammen mod Fremad Amager og tabte med 4-2 efter en miserabel indsats.

FC Fredericia tog lørdag hul på forårssæsonen i NordicBet Ligaen, og det var til at se vejrmæssig. Støvregn hang i luften og det var koldt på Sundby Idrætspark, der til gengæld ikke var vindblæst som det var på turen over til “Øens hold”.

I efteråret var Steven Enna den helt store goalgetter for FC Fredericia. Otte mål blev det til i efterårssæsonen, men efter ikke at have ramt formen i testkampene var han bænket fra start. Til gengæld var der debut til Joachim Wagner, der gled ind i startopstillingen og netop startede på top.

Med undtagelse af Mathias Gertsen, der afsonede karantæne, var det “the usual suspects”, som Jonas Dal valgt, hvis man også ser bort fr Enna. Det gav følgende startopstilling:

Alexaner Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Christian Ege Nielsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Dennis Høegh
Anders Holvad – Kristian Kirkegaard – Agon Mucolli
Joachim Wagner

Fremad Amager er blevet lidt en mærkelig størrelse. Efter et ejerskifte for år tilbage er noget af arbejderkulturen ebbet ud af setuppet omkring Fremad-mandskabet, men på lægterne levede det i bedste velgående. Statussen som arbejderklub afspejles specielt på holdets fanklub, der er garant for sjove sange.

På trænerbænken har Fremad Amager Azrudin Valentić, og i vinterpausen har han fået tilgang af blandt andet den tidligere Næstved-profil Kristoffer Munksgaard, der fra dag et er gledet ind i startopstillingen.

Til gengæld måtte Valentić undvære stopperen Nemanja Cavnic og offensivspilleren Réda Rabeï. Det gav følgende startopstilling:

Niklas Dannevang
Ivan Stanic – Heini Höög-Jansson – Heini Vatnsdal – Thor Lange
Markus Bay – Felix Winther
Emmanuel Toku – Pierre Larsen – Kristoffer Munksgaard
Lukas Engel

Debutanten Munksgaard kom i fokus fra start. FC Fredericia sad på spillet, men Amager var konstant lurende på et kontrastød og netop sådan et blev FC ramt af efter ni minutter. Efter en dødbold kom Dals mandskab ikke hurtigt hjem, og blev overløbet i venstre forsvarsside. Et indlæg blev sendt ind til forreste stolpe, hvor Kristoffer Munksgaard sikkert scorede til 1-0.

FC Fredericias Wagner efter havde á to omgange chancen for at udligne efter 18 minutter, men udligningen udeblev. FC havde spilovertaget det meste af tiden, men det udmøntede sig ikke i de helt åbne chancer, udover den til Wagner.

Til gengæld fortsatte Amager med at lure på kontrachancer efter boldtab fra FC Fredericia, men selvom der var optræk til flere mål, udeblev det og pausestillingen var 1-0. FC havde siddet på spillet, men Amager havde kynismen og det var forskellen på de to hold.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Fra anden halvlegs start skiftede FC Fredericia Kristian Kirkegaard ud. Ind kom Steven Enna, der skulle gøre ondt på Amager i deres målfelt med sin klassiske angriberstil, men den plan led et knæk fra start. Knap var anden halvleg fløjtet igang for bolden lå i Alexander Nybos mål, da Thor Lange scorede.

Efterfølgende skulle FC Fredericia være glade for, at de ikke kom yderligere bagud og det kom der en reaktion på fra bænke, , da der var spillet 53 minutter. Agon Mucolli blev skiftet ud, og på banen kom Victor Torp.

Lige lidt hjalp det. Efter en times spil lavede FC Fredericia en opspilsfejl, der gjorde, at Emmanuel Toku fik frit løb mod Alexander Nybos mål, og han sparkede sikkert bolden i mål til 3-0.

https://www.vinmedmere.dk/

Ydmygelsen af FC Fredericia fortsatte. Efter 65 minutter blev Andreas Oggesen overløbet og det gjorde, at et indlæg nemt blev sendt ind til Markus Baby, som sikkert scorede til 4-0 og det var dødsstødet.

Fremad Amager viste overskud i den resterende del af kampen og pressede ikke aggressivt på mere. I stedet var der optræk til en reducering flere gange i det sidste kvarter. Først forsøgte FC sig med et indlæg med et kompetent hovedstød til følge, og i sekvensen efter trykkede Joachim Wagner af ude fra, men forsøget gik lige ved siden af mål.

Da der resterede 12 minutter kom reduceringen. Målscoreren var Torp, der med et følt spark udplacerede Dannevang i Fremad-målet, men det var for sent. Nede med tre mål var et comeback umuligt.

Med fem minutter igen var Victor Torp igen på spil og pludselig lugtede FC Fredericia blod og satsede hele butikken i slutminutterne. Ud gik Dennis Høegh og fyrtårnet Lukas Enevoldsen blev kastet i front i forsøget på at skabe ravage.

Det lykkedes ikke, og i stedet endte FC Fredericia med at tabe 4-2 og dermed har Vejle muligheden for at trække fra i toppen af NordicBet Ligaen, hvis de vinder over HB Køge søndag eftermiddag.

Næste gang FC Fredericia skal i kamp er d. 7. marts på Monjasa Park, hvor Viborg er modstanderen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer