FC Fredericia blev presset i bund i kampens overtid mod Kolding, men de holdt stand og vandt lokalopgøret med 2-1.

Sæsonens første lokalopgør fandt fredag aften sted mellem Kolding IF og FC Fredericia. Autocentralen Park i Kolding dannede rammen om opgøret, der var velbesøgt med 3.417 tilskuere. Allerede før kampen var der gang i den, da der var arrangeret fanzone for begge holds fans.

Kampen var, udover at være et lokalopgør, også en kamp i toppen af NordicBet Ligaen. Med en sejr ville FC Fredericia, i hvert fald for en stund, kravle op på andenpladsen i tabellen, mens Kolding omvendt kunne rykke op på tredjepladsen foran netop FC Fredericia med en sejr.

FC Fredericia satte sig på begivenhederne fra start, men skabte ikke det store. Den første del af kampen var uden de store begivenheder, og det væsentligste var, at Lundrim Hetemi fik raget et gult kort til sig, da han stoppede en omstilling grundet et boldtab af Jesper Juelsgård.

Kampens første chance tilfaldt hjemmeholdets Thomas Mikkelsen, der tidligere i karrieren har spillet for FC Fredericia. Den nu 33-årige angriber var helt fri ved bagerste stolpe, da Juelsgård ikke markerede ham tæt, men Mikkelsen headede forbi mål.

Minuttet efter var FC Fredericia på spil. Sofus Berger testede Koldings keeper Kyrylo Shushman, der kun halvklarede forsøget, som ellers ikke var af høj kvalitet. Høj kvalitet viste FC Fredericia til gengæld efter en halv time. FC Fredericia erobrede bolden, Nicklas Røjkjær førte den frem, og han spillede bolden ud til Tobias Bach på højrekanten, og han sendte bolden ind i feltet til Frederik Carstensen, som var helt fri på bagerste stolpe. Lejesvenden fra Silkeborg svigtede ikke og sendte FC Fredericia i front med 1-0.

Tre minutter før pausen burde FC Fredericia være kommet yderligere foran. Efter en kluntet situation i Kolding-feltet fik Sofus Berger bolden for at score i tomt mål, men han lobbede forsøget forbi, og mere skete der ikke i første halvleg, som FC Fredericia i det meste af tiden dominerede.

Anden halvleg startede med, at FC Fredericia havde bolden mest, men der blev ikke skabt nogen chancer, og så slog Kolding til. Lidt ud af det blå fik hjemmeholdet udlignet i det 53. minut, da Jacob Vetter skød udefra. Valdemar Birksø fik hånden på langskuddet, og bolden strøg ind i målet.

I forbindelse med målet kom Birksø galt afsted og måtte lade sig udskifte med Frederik Mehder, som hidtil kun har vogtet målet i pokalkampe for FC Fredericia. Samtidig skiftede FC Fredericia den offensive kreatør, Emilio Simonsen, ind på banen i stedet for Sofus Berger, som ellers havde været et af FC Fredericias omdrejningspunkter offensivt.

Koldings keeper Shushman fortsatte med at komme i fokus. I det 66. minut var han ved at tabe et hjørnespark i eget mål. Han ville dog intet kunne have stillet op, hvis Adam Jakobsens skud efter 68 minutter havde været indenfor målrammen. Frederik Christensen spillede bolden til Jakobsen, som sparkede mod målet, men forsøget gik forbi.

Med et kvarter igen var det Nicklas Røjkjærs tur til at teste den ukrainske Kolding-keeper. Denne gang med et frisparksforsøg, som knækkede, men Shushman formåede at slå forsøget ud til hjørnespark.

Det kunne lægge op til, at kampen ville ende uden flere mål, men FC Fredericia ville det anderledes. Indskiftede Eskild Dall slog til i det 83. minut. Tobias Bach skød mod mål, men ramte bolden forkert. Dog landede den hos Eskild Dall, som resolut bankede bolden i nettet til 2-1.

Længe lignede det afgørelsen. Kolding havde ikke budt sig til i det meste af kampen, men i de otte minutters overtid blev FC Fredericia belejret. Først blev Mathias Kristensen spillet fri, da han udnyttede, at Mikkel Fischer ikke var opmærksom på en bold i bagrummet. Frederik Mehder reddede den frie chance, men han måtte i aktion igen, Mehder. Christian Palm var tæt på at score fem minutter inde i overtiden.

Ind gik bolden ikke, og FC Fredericia trak sig ud af lokalopgøret med en sejr på 2-1, som sender holdet på en foreløbig andenplads.

Næste gang Kolding skal i kamp i NordicBet Ligaen er den 1. oktober mod Hobro. Inden venter en hjemmekamp i pokalturneringen mod FC Nordsjælland. For FC Fredericias vedkommende står det tirsdag på en pokalkamp mod AaB, og den 1. oktober venter Næstved på Monjasa Park.