Både fanklubben HK Ultras og flere af Fredericia Håndboldklubs sponsorer er i det røde felt. GOG tager for udekampen mod FHK 250 kroner for en billet til udeholdets fans. Til en anden slutspilskamp, den mellem GOG og TMS Ringsted, tager fynboerne 75 kroner mindre. GOG forsvarer beslutningen og kalder det udbud og efterspørgsel.

Slutspillet i håndbold indledes i disse dage, og billetsalget er i fuld gang, men der har i noget tid været utilfredshed at spore i Fredericia-lejren, da de fik billetprisen til deres udekamp mod GOG oplyst, at fansene skal give 250 kroner for at komme ind. Det har fået flere af klubbens fans til at være tilbageholdende med at købe billet til opgøret, der spilles den 12. april.

HK Ultras har på de sociale medier gjort deres holdning kendt i flere opslag.

– Vi synes, at dette prisniveau er helt uacceptabelt og under al kritik. Vi har også medlemmer, for hvem dette prisniveau bliver for højt til, at de kan deltage. Det synes vi er en trist udvikling for vores fællesskab og for håndbolden. Hvis vi kun ramte økonomien hos de grådige hjemmehold ved at boykotte kampene og se dem på tv ved storskærmsarrangementer, så var det det, vi gjorde. MEN det ville være til deres fordel, hvis Ultras IKKE kom i deres haller og heppede RØD frem og hylede de lokale ud af den, lyder det i et af opslagene.

Siden har sagen taget en ny udvikling. En af Fredericia Håndboldklubs sponsorer, Estate Peter Møller, har taget skeen i den anden hånd. Nu har han valgt at give 100 kroner i kompensation til de første 50 medlemmer af fanklubben, der køber billet til udekampen i GOG.

– Jeg så Ultras’ opslag på Facebook og har været i kontakt med Anders (Holm, fanklubformand, red.). Jeg synes ikke, at det er rimeligt. Med den prissætning ønsker GOG nærmest ikke, at der kommer udefans. Men i sidste ende kan Ultras være med til at gøre en forskel for spillerne, og derfor har jeg valgt at støtte dem med et beløb, siger ejendomsmægler Peter Møller.

Peter Møller forstår godt, at GOG har en forretning at drive, og det handler om udbud og efterspørgsel, men for ham er der et men.

– Hvis man ser på det rent moralsk, synes jeg, at det er forkert af GOG. Man er ikke vant til den slags i håndbold, siger han.

Direktør i Divisionsforeningen, Thomas Christensen, fortæller, at organisationen ikke blander sig i klubbernes prissætning af billetter.

– Klubberne er alle selvstændige selskaber, og det er op til dem selv at sætte priserne. Jeg kender ikke GOG’s motivation for at lave forskel på kampene, men jeg kan forestille mig, at det handler om udbud og efterspørgsel. Deres Champions League-kampe mod Kielce har formentlig også været dyrere end en almindelig kamp. Som fan kan man omvendt vende den om og se på det på den måde, at ens hold er blevet vurderet som et bedre produkt end et andet hold, siger han.

Christensen anerkender dog, at han godt forstår, man kigger en ekstra gang på billetprisen på 250 kroner til GOG – FHK kontra 175 kroner til GOG – TMS Ringsted.

– Jeg forstår godt, at fansene undrer sig, men det er ikke noget, vi i Divisionsforeningen blander os i. Det eneste, man gør i vores regi, er, at man deler erfaringer omkring eksempelvis kampafvikling og andre ting. Vi går ind for, at der er så mange som muligt i hallerne, og der kan vi se, at GOG næsten har fyldt hver gang, siger Thomas Christensen.

I GOG forstår man ikke kritikken af billetpriserne.

– Jeg kan ikke forstå, hvorfor man som fan eller sponsor i Fredericia blander sig i billetpriserne hos os. Hvis man synes, at prisen er for høj, så behøver man ikke købe dem og kan blive hjemme, siger klubbens direktør, Kasper Jørgensen.

Prisen til kampen mellem GOG og FHK vil betyde, at en familie på fire skal betale 1000 kroner for at komme ind og se kampen. GOG mener, at deres produkt koster det samme som tilsvarende andre i underholdningsbranchen.

– Sammenligner man med, hvad andre ting ellers koster, er det i samme prisleje. Vi har i 12 år øvet os i at prissætte billetter, og vi føler, at vi har ret godt styr på det, forklarer Kasper Jørgensen.

Udover støtten fra Estate Peter Møller har Fredericia Håndboldklub også valgt at kompensere for GOG’s billetpriser ved at give en gratis billet til udekampen mod Skjern til HK Ultras’ medlemmer, som også køber billet til GOG-kampen på udebane.

Kampen mellem GOG og FHK spilles den 12. april klokken 20:00 i Phønix Tag Arena.