Fanklubben HK Ultras tager offentligt afstand fra, at en person i deres fanblok under opgøret mellem FHK og GOG, mens kampen var i gang, stak hånden ud og rørte en GOG-spiller.

Episoden skete i slutningen af første halvleg, da GOG’s Oskar Vind skulle tage et frikast. I forbindelse med frikastet havde Vind arm og bold uden for banen, mod fanklubben, som var i den pågældende sektion. En person stak armen frem og rørte Oskar Vind, hvilket straks fik kampens dommerpar, Jesper Madsen og Mads Hansen, til at reagere. Hansen gik hen til ledende medlemmer af fanklubben og sagde, at det skulle stoppes.

Det var parterne enige om, hvilket bekræftes i optagelser, der efterfølgende er lagt ud af TV2 SPORT, som transmitterede kampen. Her kan man høre meningsudvekslingen mellem Mads Hansen og fansene, der er enige med dommeren i, at man ikke skal røre spillerne. Efterfølgende har episoden været debatteret kraftigt på sociale medier, hvor en del har ytret sig negativt om HK Ultras, som nu har taget bladet fra munden i en lang Facebook-opdatering. Her tager de afstand fra både den pågældende episode og fra, at enkelte medlemmer af fanklubben i samme kamp mod GOG hang ind over en LED-bande og kom med ukvemsord mod dommerparret og GOG-spillerne.

– I HK Ultras tager vi på det allerkraftigste afstand fra, at man rører spillerne under kamp. Det må ALDRIG ske, og der er INGEN undskyldning, lyder det i starten af opslaget, som fanklubben har lavet.

HK Ultras oplyser, at de har været i kontakt med Oskar Vind og undskyldt episoden, ligesom de også har været i kontakt med den pågældende fan, som var direkte involveret.

– Vi har haft fat i den unge mand, der i øvrigt ikke er medlem af HK Ultras. Han er meget ked af episoden, som han i øvrigt fortrød og undskyldte med det samme, hvilket tv-billederne også viser, lyder det videre i opslaget.

Fanklubben lægger også vægt på, at de er klar over, at alt, der bliver sagt og gjort i løbet af en kamp, ikke altid er efter bogen. Det tager fanklubben hånd om internt.

– Vi har et kodeks, der blandt andet siger, at vi ikke tolererer racistiske og homofobiske tilråb samt tilråb, der går på folks udseende. Ligeledes skal man heller ikke, som det sås i enkelte tilfælde søndag, læne sig ud over banden og ind over banen, står der i opslaget, som kan læses i sin fulde længde her: