Som søn af Tom Pedersen, ejer af ATbiler, var det næsten skrevet i stjernerne, at Carsten Pedersen en dag skulle tage tøjlerne i sin fars virksomhed. Nu, som 35-årig, står Carsten ved roret som daglig leder hos ATbiler Fredericia, og han har kursen støt sat mod direktørstolen.

Tilbage på matriklen på Vejlevej i Fredericia åbner Carsten op om opvæksten blandt biler, familiens virksomhed og sin kommende rolle i firmaet. Det var aldrig hans fars intention at presse ham til at træde ind i familieforetagendet.

– Fra jeg var i folkeskolen, har det aldrig været min fars intention at styre mig i en bestemt retning. Han sagde altid, jeg skulle gøre det, der gør mig glad. Jeg har selv valgt denne vej siden mine skoledage, fortæller Carsten.

Carsten begyndte i virksomheden i 2008 og har siden ikke haft øjnene rettet mod andre horisonter. Han var drevet af en brændende passion for at være en del af sin fars forretning. Allerede i ung alder var han på fornavn med alt i bilernes verden.

– Allerede i en meget ung alder lærte jeg at køre bil. Når vi ikke rejste i sommerferien, skulle jeg med herop og hjælpe med at klargøre biler. Jeg lærte det som knægt. Jeg var vel 11-12 år, og jeg kunne allerede flytte en bil på pladsen. Mit sommerjob var at køre biler ind i vaskehallen, pudse dem og så videre. Jeg var tidligt ude – jeg tog endda med på arbejde om søndagen. Lige efter jeg var færdig med handelsskolen, vidste jeg, at det var den vej, jeg skulle gå, husker han.

Arbejdet med bilerne fortsatte gennem hans teenageår, hvor han tilbragte mange somre med at arbejde i vaskehallen og pudse bilerne til det fineste. Kort efter handelsskolen viste vejen sig tydeligt for ham, og han trådte ind i virksomheden.

Efter nogle år hos ATbiler valgte Carsten at tage sin fars bilsælger-uddannelse, som Tom Pedersen havde startet op i 2011 på Als.

Carsten Pedersen, AT Biler. Foto: AVISEN

– Min far startede en bilsælger-uddannelse i 2011 på Als, hvor jeg fik min første erfaring med bilsalg. Siden da er det blevet udviklet en del. Der er visse krav fra Toyota, når jeg skal overtage forretningen. I de første tre år var jeg primært lyttende og lærende, fortæller Carsten Pedersen, der glæder sig til de kommende år, hvor et nyt kapitel med bygningen af et nyt bilhus tager form. Det vil være Tom Pedersens sidste projekt som adm. direktør.

– Virksomheden står nu foran et nyt kapitel med opførelsen af et nyt hus, hvilket vil være min fars, Tom Pedersens, sidste projekt som administrerende direktør. Når dette projekt er fuldført, træder han op som bestyrelsesformand, og Jes Abrahamsen, den nuværende daglige leder, vil overtage rollen som administrerende direktør. På det tidspunkt vil jeg træde ind i Jes’ fodspor, når han når den alder, hvor han ønsker at trække sig tilbage.

Carsten ser roligt på fremtiden.

– Jeg har ikke travlt med at blive direktør. Jeg er 35 år, og der er en lang læringsproces, siger han. Han er taknemmelig for at have lært, hvordan man sælger biler, og ser frem til at lære mere om lederskab fra Jes.

Privat har Carsten to stedsønner på 21 og 14 år. Om de vil træde i hans fodspor, er han usikker på.

– De er velkomne, hvis de vil have elevplads, så kan vi se på det, siger han. Den yngste arbejder i øjeblikket som fejedreng i virksomheden. En ting er dog sikkert, Carsten har ingen planer om at vende bilbranchen ryggen, som han voksede op i.