Fredagens lune sommeraften samlede mere end 1400 tilskuere på Middelfart Stadion for at bevidne et intenst opgør mellem Esbjerg fB og Middelfart.

Børnene løb stolt ud på sidelinjen efter at have fulgtes med spillerne hånd i hånd.

Inden kampen overhovedet blev sat i gang, blev Middelfart Stadion oplivet af en resonans fra de begejstrede fans, der både kom fra Esbjerg og Middelfart. I en symbolsk gestus blev kampens begyndelse markeret, da unge spillere fra Middelfarts lokale fodboldhold, ledsaget af førsteholdsspillere, trådte ind på banen. En annoncering af børnenes navne over stadionets lydsystem, blev en subtil til glade og stolte udtryk.

Kampens indledning var præget af skærpede spændinger, hvor begge hold søgte at sætte deres præg. En tidlig intervention fra Middelfarts Marcus Mlynikowski afværgede en potentielt farlig situation i deres målfelt. Også Middelfarts målmand Casper Radza, hvis præstationer gentagne gange blev hædret fra tribunerne, stod imod Esbjergs angreb med stoisk ro. Hans storslåede redninger – særligt et i det 8. minut – forhindrede Esbjerg i at bryde dødvandet tidligt i kampen.

Dog var der også en del opmærksomhed på dommerens beslutninger, som blev et omdrejningspunkt for flere Middelfart-fans, især efter at have tildelt Esbjerg to betydningsfulde frispark inden for kampens første ti minutter.

Under kampen var der alt fra spænding på banen til glade øjeblikke udenfor – som når spillere gav highfives ved udskiftninger. I halvegen var stadionet fyldt med veloplagt musik på gode fynske maner.

Mens første halvleg sluttede uden mål, kom dramaet virkelig i anden halvleg. Et tidligt offside-mål fra Middelfart, en næsten-scoring fra Esbjerg, da de holde et vedvarende pres, der kulminerede i et par gyldne chancer, herunder et skud fra Mathias Jørgensen, der ramte overliggeren i det 52. minut. Men det var Andreas Sejr Lausens frisparksmål et minut senere, der fik netmaskerne til at blafre og bragte Esbjerg foran.

Andreas Sejr Lausens frispark, hvor han scorede til 1-0.

Til trods for den stigende intensitet og de udfordringer, der fulgte med – herunder adskillige gule kort uddelt til begge hold, viste Middelfart modstand. Men Esbjergs 2-0-mål, med en fremragende assist fra Emil Frost Holten i det 90. minut syntes at sætte sejren i beton. Middelfart formåede dog at reducere i tillægstidens sidste øjeblikke, hvilket bragte slutresultatet til 2-1 i Esbjergs favør.