Hvis du vågner op i morgen og forventer et klart og solrigt sommervejr, skal du måske genoverveje dine planer. Vejret ligger i øjeblikket over De Britiske Øer, men et område med regn og byger er på vej mod Danmark.

I løbet af aftenen og natten vil dette uvejr bevæge sig hen over Nordsøen, med regn og byger forventet at berøre den vestlige og måske sydlige del af Danmark onsdag morgen. Nedbøren vil langsomt bevæge sig østover gennem dagen, påvirker primært den sydlige del af landet. Dog, ifølge DMI’s prognoser, vil vi kun se let nedbør, så mens det ikke er nødvendigt at være bekymret for oversvømmelser, kan det være en god ide at have en paraply eller regntøj klar.

Som dagen skrider frem, begynder en opklaring med nogen sol og enkelte byger at sprede sig fra nordvest. Dette betyder, at mens de sydøstlige egne kan se grå himmel det meste af dagen, vil der komme opklaring sidst på dagen.

Hvad angår de følgende dage, så kan vi forvente vekslende skydække med enkelte byger og temperaturer omkring de 20 grader.