FC Fredericia dominerede i det store hele AC Horsens. Målt på spil og chancer kunne holdet have vundet med mere end 2-0 mod Horsens, hvilket vidner om, at Michael Hansens mandskab spillede et brag af en kamp tirsdag aften.

Ikke siden 2014 havde FC Fredericia besejret Horsens på hjemmebane. Det blev der lavet om på tirsdag aften. FC Fredericia lagde en indsats for dagen, der gjorde, at det lignede, det var dem, som var Superliga-nedrykkere og ikke AC Horsens.

På den anden side var AC Horsens’ niveau også skræmmende. De burde være bedre med det materiale, de har til rådighed, og deres økonomiske formåen i forhold til FC Fredericia, men det var ikke til at se, at kampens udfald burde være med omvendt fortegn.

Særligt FC Fredericias midtbane overstrålede AC Horsens. Det gjorde, at FC Fredericias forreste kæde blev fodret, som de ville, og det burde have givet et større afkast på måltavlen. Det gjorde det ikke, og derfor måtte Michael Hansen “nøjes” med at se sit hold vinde 2-0.

– Det var virkelig imponerende, men vi var næsten irriterede over ikke at have lukket kampen tidligere. Vi stod stærkt i defensiven og pressede dem til at spille længere bolde. Vi kom godt fra start, men derefter kom Horsens bedre med i kampen. Vi fik vores belønning ved at komme foran, siger Michael Hansen.

I anden halvleg reagerede Hansen, da FC Fredericia blev presset tilbage på banen. Han gik over til at spille med tre midterforsvarere i stedet for to.

– Når man fører 1-0 og ikke formår at score yderligere, er situationen prekær. Med det kampprogram, vi har, ønskede jeg at reagere, før det blev for sent. Vi vandt kampen både elleve mod elleve og med vores indskiftninger. Vi blev styrket af de spillere, der kom ind, hvilket ikke var tilfældet for Horsens, forklarer Michael Hansen.

Foto: Mphoto

AC Horsens er notorisk kendt for at gå til vaflerne. Det gjorde FC Fredericia dog også – og overgik Horsens på det parameter.

– Vi havde forberedt os mod lignende hold som Aalborg og Sønderjyske. Vi bestod virkelig i dag og var udmattede som følge af vores spillestil. Vi skabte fire til fem klare chancer i den sidste halve time, hvilket var imponerende, siger Michael Hansen.

Pointhøsten for FC Fredericia viser 12 point efter seks kampe på baggrund af sejre i de seneste tre kampe.

– Det er skønt. Det er endnu mere glædeligt, at vi efter den første hjemmekamp, som vi tabte mod Hobro, nu har vundet to i træk på hjemmebane. Hvis vi ser et par uger tilbage, er der sket meget. Vi skal fortsat forbedre os, og hvis vi er lige så gode som mod Horsens, kan vi nå langt. Jeg fokuserer ikke så meget på tabellen, men derimod på pointene. Tre sejre i træk rykker os betydeligt, og hvis vi havde tabt til Hillerød, kunne vi være under nedrykningsstregen. Tingene kan ændre sig hurtigt, siger Hansen.

En af kampens profiler var Emilio Simonsen. Den vævre offensivspiller blev ikke den lille, men den store. Med skarpe driblinger, et godt overblik, gode afleveringer og ikke mindst det afgørende mål fik Simonsen sat sit præg på kampen.

– Det var en sjov kamp at spille. I første halvleg havde vi chancer til at score tre eller fire mål. Vi blev presset i midten af anden halvleg, men lykkedes med at lukke kampen, siger han.

Det helt store spørgsmål var, hvorfor FC Fredericia ikke lukkede kampen før i det 83. minut.

– Vi var ikke kyniske nok. Vi havde store chancer og et straffespark, men det er glædeligt, at vi vandt 2-0, fortæller Simonsen.

Selvom FC Fredericia nu er at finde i toppen af tabellen, maner Emilio Simonsen til ro.

– Målsætningen for sæsonen er at komme i top-6, og vi er kommet godt fra start. Vi tager én kamp ad gangen og forsøger at fortsætte med at vinde, forklarer han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I den seneste periode har FC Fredericia vundet over Hillerød, Bredballe, B.93 og senest AC Horsens. Sådan en stime vil Emilio Simonsen gerne blive fortrolig med.

– Det er fantastisk. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har vundet fire kampe i træk, slutter han.

På søndag skal FC Fredericia i kamp igen. Modstanderen er HB Køge på udebane, og hvis FC Fredericia præsterer på et højt niveau igen, kan der ligge yderligere tre point og vente i det opgør.