Ellen Gammelgaard fra Fredericia arbejder til dagligt som SoMe og online marketing manager hos Camola ApS, men ved siden af driver hun bloggen Jasonsverden.dk, som handler om hendes barn Jason, der elsker bøger.

Bøger til børn er vigtige. Det er Ellen Gammelgaards budskab, da hun mener, at en tidlig føling med bøger, er godt givet ud i forhold til indlæring og at det derfor har sine fordele, når ens barn starter i skole.

– Vores primære mål er at inspirere børn til at udvikle en kærlighed til læsning. Jeg har arbejdet inden for bogbranchen i 17 år og har oparbejdet en dyb viden gennem arbejde, siger Ellen Gammelgaard og fortsætter:

– Mit personlige engagement i læsning stammer fra min egen søn, Jason. Siden han var en baby, har vi introduceret ham for en række bøger fra bløde stofbøger til billedbøger. Dette har medført, at han fra en ung alder selv har taget initiativet til at tage bøger frem og udforske dem. For os har det været vigtigt at gøre bøger lettilgængelige for ham, så han selv kunne vælge, hvilken bog han ville læse.

Ellen understreger, at der ikke har været tvang fra hendes eller hendes mand Morten i forhold til at læse for Jason.

– Gennem årene har dette skabt en passion for læsning hos Jason. Han har en bred viden og kender til både klassiske fortællinger og mere ukonventionelle bøger. Han elsker blandt andet farvebøger og har en særlig forkærlighed for en bog kaldet “Kaptajn Skum Skæg”, der er skrevet på en livagtig måde med humor, siger Ellen.

En af Ellens missioner er også at opdage nye bøger. Dermed ikke sagt, at klassikerne er no go.

– Grundlaget for vores mission er også en frustration over, at mange gode bøger overses til fordel for de mere kendte klassikere. Der er selvfølgelig plads til både H.C. Andersen og andre kendte forfattere på boghylden, men der er også utallige fagbøger og ukendte perler, som fortjener opmærksomhed, siger Ellen og fortsætter:

– Dette førte til oprettelsen af vores Instagram-konto, hvor vi deler indblik i forskellige bøger, både fra forældres og barns perspektiv. Det giver os mulighed for at anmelde bøger ud fra forskellige vinkler og dele vores erfaringer med andre.

Bloggen har givet samarbejde med forlag, som nu drager nytte af Jasons lyst til at ville læse bøger.

– Vi arbejder i samarbejde med mange forlag og vælger de bøger, som interesserer os mest. Jason er ofte med i beslutningsprocessen, og vi læser sammen dagligt. Selvom vi altid sigter efter at læse i mindst 20-30 minutter hver dag, sørger vi for, at det altid er en sjov og engagerende oplevelse for ham, forklarer Ellen og fortsætter:

– I sidste ende handler vores mission om at fremme læsning som en daglig vane og en fornøjelig aktivitet. Der er en udbredt misforståelse om, at børn ikke bør introduceres for bøger, før de er ældre. Vi mener, at det er vigtigt at introducere børn for læsning fra en meget ung alder, da det forbereder dem til skolen og fremmer deres nysgerrighed og kærlighed til læring.

Et andet plus ved bøgerne er, at Jason har åbnet et stort ordforråd. Tilmed har han lært engelsk i en meget tidlig alder, da han også ser tegnefilm på engelsk.

– En af de andre ting som bøger har gjort for os er også, at Jason har et stort ordforråd, som vi flere gange har fået ros for af både lærere og pædagoger. Mange bliver især overraskede over de komplicerede ord han kender til. Og ved, at vi også læser på engelsk, har også gjort at han allerede på en alder af 4-5 år kunne rigtig meget engelsk og snakker flydende nu hvor han lige er fyldt seks år, slutter Ellen Gammelgaard.

Læs mere om Jasonsverden.dk ved at klikke her.