Af Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

Jeg er vred og finder det uacceptabelt, at vi som forbrugere, skal lytte til den ene efter den anden milliardær el-baron, der står og ævler om hvordan de vil bruge milliarderne som de tjener på ublu elpriser. Det er ellers meget let. Pengene skal tilbage til ejerne og det er os forbrugere.

Da jeg så på rækken af el-købmænd der skulle forholde sig til deres vanvittige fortjenester i 2022 tænkte jeg – og undskyld for min ligefremme stil ”Umoralske profithungrende direktører og bestyrelser der har siddet i et lunt direktionslokale og minut for minut har set milliarderne skylle end over rælingen medens Danmark har frosset, danske familier er gået fra hus og hjem, almindelige menneskers liv er blevet ødelagt og massevis af firmaer er knækket under vægten af jeres umoral og ublu elpriser”. I har skabt en situation I helt enkelt ikke kan være bekendt”.

Jeres mangel på enhver form for etik og moral har ramt alle danskere. Jeg græmmes.

Det er i særlig grad beskæmmende, at I nu opfinder upassende undskyldninger og dårlige forklaringer, der får jer til at mene, at I skal investere i ”grøn omstilling” og ”konsolidere” jeres diamantbjerg. I lod priserne stige, stige og stige uden jeres egen indkøbspris ændrede sig væsentligt og det var langt fra proportionalt med jeres salgspriser. NRGI ved topchef Jacob Vittrup har 30 doblet fortjenesten og energiselskabet Andel følger trop med en 28 dobling af indtjeningen. I alt 11,4 milliarder kroner som I i en omvendt Robin Hood har taget fra almindelige mennesker og givet til jer selv i vanvittige lønninger og bonusser. Der er behov for en alvorlig regulering og efterregulering, der sender pengene tilbage til forbrugerne og standser den øjeblikkelige situation med fortsat alt for høje elpriser.