For første gang i ti år er EGIF Rugby en del af DM-slutspillet. Det sker efter en storsejr i den afgørende kamp mod RC Odense.

EGIF Rugby havde muligheden for at sikre sig en plads i DM-slutspillet for første gang i ti år med enten en sejr eller en uafgjort kamp. Med en fordelagtig placering i tabellen gik Erritsø-mandskabet ind til kampen som favoritter mod RC Odense, der ligger sidst i tabellen. Odense kom samtidig med et stærkt reduceret mandskab til opgøret på stadionet i Erritsø, og derfor blev det besluttet, at kampen kun skulle være 2×30 minutter grundet RC Odenses forfatning, som betød, at de kun kom med en reserve til opgøret mod EGIF’s syv.

Der blev aldrig tvivl om udfaldet. EGIF var i en klasse for sig. På blot fem minutter havde de afgjort kampen, og halvvejs igennem første halvleg viste måltavlen 31-0 i hjemmeholdets favør. EGIF-formand Allan Pertti Frandsen bemærkede, at det var en smule synd for Odense, som han håbede ville komme på tavlen, men samtidig var det en historisk situation for EGIF. Med sejrskursen kunne de nu øjne en plads i DM-semifinalen for første gang i ti år.

Halvvejs igennem opgøret var stillingen imponerende 59-0 i hjemmeholdets favør. EGIF var ganske enkelt i en liga for sig selv, og RC Odense havde svært ved at følge med. Erritsø-mandskabet dominerede både fysisk og i hurtighed, hvilket gjorde det næsten umuligt for Odense at forsvare sig effektivt. Gang på gang formåede EGIF at spille sig igennem modstanderens forsvar med simpel, men yderst effektiv taktik, hvilket resulterede i den ene scoring efter den anden. EGIF’s overlegne præstation på banen viste tydeligt forskellen i niveau mellem de to hold.

Som kampen skred frem, formåede EGIF Rugby ikke at holde det samme koncentrationsniveau som i kampens begyndelse. Dette gav RC Odense mulighed for at komme på tavlen og undgå en total ydmygelse. Odense-mandskabet formåede at score 12 point, hvilket gav dem lidt trøst i den ellers svære kamp. På trods af dette var der ingen tvivl om, at Erritsø var i en klasse for sig. Deres overlegenhed fra kampens start til slut blev tydeligt demonstreret, selvom de tillod modstanderen at reducere forskellen en smule.

Mod slutningen af kampen strammede EGIF grebet igen og dominerede spillet, hvilket næsten resulterede i et trecifret antal point. Det lykkedes dem dog lige akkurat ikke at nå denne milepæl, og ved kampens sidste fløjt viste måltavlen 97-12 i EGIF Rugbys favør. Denne overbevisende sejr cementerede EGIF’s dominans og viste, at de var klart bedre end RC Odense på dagen.

Efter kampen kunne jublen bryde løs. EGIF Rugbys bedste mandskab er nu tilbage blandt Danmarks fire bedste rugbyhold, og champagnepropperne kunne derfor tages af og pagnen sprøjtes. Spillerne fejrede denne historiske præstation med stor glæde og stolthed, velvidende at de havde sikret sig en plads i DM-slutspillet for første gang i ti år. Deres hårde arbejde og dedikation havde båret frugt, og dette øjeblik vil uden tvivl blive husket som et højdepunkt i klubbens historie.