Patrick Egelund blev alvorligt skadet samme dag, som han forlængede kontrakten med FC Fredericia. Det skete i opstarten til forårssæsonen 2023. Nu er han med igen.

En kold formiddag tilbage i vinter satte Egelund signaturen på en ny toårig aftale med FC Fredericia. Til det efterfølgende træningspas gik det galt: Akillessenen sprang, og det har holdt Egelund ude i mange måneder. Comebacket kom mod FC Helsingør den 29. oktober, og kampen mod Kolding, der blev spillet søndag, var hans første optræden på Monjasa Park siden den 13. november 2022 mod FC Helsingør.

– Det var virkelig dejligt at være med igen – jeg har ventet mange måneder på det. Jeg begynder at få mere og mere spilletid, og det er fantastisk, siger Egelund.

Efter skaden kunne den 20-årige offensivspiller ikke foretage sig meget.

– De første par måneder var jeg hjemme. Jeg kunne ikke lave noget, efter operationen genoptrænede jeg, og nu er jeg tilbage igen. Det har været nogle lange måneder, men det er overstået og det i sig selv er dejligt, fortæller Patrick Egelund.

Egelunds kontrakt med FC Fredericia, inden han forlængede, stod til at udløbe i sommeren 2023. Derfor var det et naturligt skridt at forlænge aftalen, da den var inde i det sidste halve år. Efter forlængelsen har han dog ikke kunnet vise sig frem før nu.

– Det er ærgerligt, både for mig og klubben. Jeg er glad for, at jeg forlængede alligevel, slår Patrick Egelund fast.

Siden Egelund blev skadet, er der sket mange ting. I sommerpausen havde FC Fredericia en del udskiftninger på holdet, og det gør, at han skal bygge nye relationer op.

– Der er nogle jeg lige skal lære at kende på banen. Jeg har trænet med nogle måneder, så det nærmer sig, forklarer Egelund.

Indtil videre er det blevet til to indhop af kortere varighed. Spørgsmålet er, hvornår der er mere spilletid i løbet af en kamp i vente for Patrick Egelund.

– Det handler om ikke at overbelaste noget, jeg ved ikke, om det bliver på denne side af jul, siger Egelund.
En anden ting, der har ændret sig siden Egelund sidst spillede på banen, er placeringen i tabellen. Da han blev skadet, lå FC Fredericia til nedrykning, og det står i stor kontrast til den aktuelle tredjeplads i NordicBet Ligaen.

– Det er suverænt. Også i forhold til sidste sæson, da jeg spillede, og det ikke gik vildt godt i den første halvdel af sæsonen, slutter Patrick Egelund.

Comebacket til Patrick Egelund kommer ekstra belejligt, da en anden offensivspiller, Frederik Carstensen, blev skadet for et par uger siden. Læs mere om det her: