Torsdag i sidste uge blev en far og en datter ramt af flydende afløbsrens, hvilket forårsagede første- og andengradsforbrændinger. Politiet arbejdede efterfølgende intensivt på at finde gerningsmænd og motiver.

Sydøstjyllands Politi arbejdede talstærkt og målrettet på at afklare, hvad der lå bag syrebomber og den senere hændelse, hvor en far og datter blev ramt af afløbsrens.

– Vi arbejdede målrettet med sagen i fredags, og derfor fik vi fat på alle de unge, der havde deltaget i hændelsen, fortæller vicepolitikommisær hos Sydøstjyllands Politi Mikkel Ross.

Alle blev afhørt af politiet, og det klarlagde, hvad der var sket.

– Vi havde dem inde til afhøring med forældre og kommune som besiddere. Det drejer sig om tre piger på 14 år, en dreng på 14 år og en dreng på 15 år. Pigerne blev afhørt med sigtedes rettigheder, imens de to drenge er sigtet i sagen. Den ene af disse har erkendt, at det var ham, der hældte væsken ned mod faren og datteren, og det var den 14-årige dreng, oplyser Mikkel Ross.

Selvom den 14-årige dreng er ham, der har hældt afløbsrens, så har alle været med.

– De indvolverede har købt afløbsrens i Føtex, og det har de gjort for at lave syrebomber. De har efterfølgende “skudt” nogle af disse af i parkeringshuset. De finder ud af, at det kunne da være sjovt at hælde noget ned i hovedet på nogen. Vi kan ikke komme ind på de nærmere detaljer omkring selve hændelsen med faren og datteren, men vi har sigtet de to drenge for kvalificeret vold.

Det er ikke første gang, at Sydøstjyllands Politi ser sager med syrebomber udvikle sig i Fredericia, og det er en skidt tendens, som politiet meget gerne ser forældrene tage vare om.

– Jeg synes, vi har set det med syrebomber før i Fredericia, og det er en rigtig dårlig ide, som forældrene rigtig gerne må tage en snak med de unge mennesker om. Afløbsrens koblet med anden kemi fører til, at flasken sprænger, og det fører til farlige situationer, når syren rammer. Den kan ramme folk i øjnene også, hvilket er meget farligt, siger Mikkel Ross og slutter:

– Det er nok denne hændelse, der har udviklet sig, og dermed ikke et bevidst motiv om at købe afløbsrens for at angribe folk. En eller flere har fundet på, at man kunne lave noget mere sjov, men det er på ingen måde noget, som vi i politiet betragter som sjov eller drengestreger. De bliver sigtet, men eftersom de er mindreårige, så kører det under Ungdomskriminalitetsnævnet.