Fredericia fF vandt 1-0 over Skibet i play-off-kampen om at sikre sig overlevelse i Jyllandsserien. Det endte med at blive en dramatisk affære med rødt kort.

Fredericia fF har haft en svær halvsæson i Jyllandsserien, men grundet en god slutspurt fik de spillet sig væk fra direkte nedrykning til Serie 1. F’erne tabte de første fire kampe, og først ni kampe inde i sæsonen lykkedes det dem at hente deres første sejr, der blev på 5-2 mod Bramming. Det blev vendepunktet for de blå fra Madsby Enge, der i de sidste seks kampe i Jyllandsserien blot indkasserede et enkelt nederlag.

Dermed sikrede de sig adgang til at spille om overlevelse i Jyllandsserien. Kampen fandt sted lørdag klokken 13:00 på F’ernes kunstgræsbane mod Skibet, der via en tredjeplads i deres Serie 1-pulje havde kvalificeret sig til at spille om oprykning.

Kampen havde stor tilskuerbevågenhed. Gamle klubkoryfæer som Poul Erik Pedersen, Kim “Falch” Hansen og Svend Erik Kristensen var blandt andet til stede, men også masser af familie og venner til spillerne havde fundet vejen til kunstgræsbanen i Madsby, hvor der var i omegnen af 150 tilskuere på en lun efterårsdag.

Meget af F’ernes offensiv gik igennem Mathias Jacobsen, der har erfaring fra divisionsniveau. Foto: AVISEN

I Carls Corner var der også gang i den. Frankfurtere med brød og fadøl blev hyppigt langet over disken. Det emmede af fodbold, og fra start kunne de mange tilskuere se et kampbillede, der ikke ændrede sig undervejs. Fredericia fF var på bolden det meste af tiden, mens Skibet konsekvent lurede på chancen på kontraangreb.

Første chance til F’erne var efter fem minutter. Mathias Jacobsen sparkede et hjørnespark fra venstre side lavt ind i feltet, og mellem venner og fjender, var bolden ved at danse i mål, men ind gik bolden ikke. Ind gik heller ikke Emil Deleurans skud efter ni minutter, hvor han kom fri i højre side og fik skudt på mål, men Skibets keeper fik pareret forsøget. Det blev starten på, at Skibets keeper kom i gang. Han diskede op med en ny stor redning, da han i det 20. minut reddede en fri chance fra Mathias Jacobsen.

Skibets keeper røg i græsset. Foto: AVISEN

Efter en halv times spil fik F’erne bolden i kassen. Forinden var der dog fløjtet frispark, da Skibets keeper stødte sammen med en af F’ernes spillere i det lille felt. Keeperen slog sig, og det fik både Skibets spillere og tilskuere til at brokke sig højlydt, men fra den side, fra F’erne, blev det forsvaret, at deres spiller gik efter bolden.

Med fem minutter tilbage af første halvleg kom Skibets målmand atter i fokus. Han diskede op med en ny stor redning, men han gav en returbold. Mathias Jacobsen gik i græsset og appellerede for straffespark, men fløjten forblev tavs fra dommer Andreas Thoustrup, der senere skulle vise sig at komme i fokus.

Stillingen ved pausen var 0-0, men i anden halvleg fortsatte Fredericia fF med at klø på, men Skibet bød sig også til med en enkelt farlig chance, der dog ikke gik i mål. I stedet var Mathias Jacobsen tæt på at komme med forløsningen i Madsby, da han tog chancen fra distancen efter 57 minutter, men Skibets keeper fik pareret forsøget, da han strakte sig ud i fuld længde.

64 minutter inde i opgøret kom målet, som de fleste tilskuere havde ventet på. Skibets ellers sikre keeper lavede en opspilsfejl ved et målspark, og det udnyttede F’erne til at komme i front. På det efterfølgende skud, gav han en returbold, som F’erne fik fat i, og det endte med, at Mathias Jacobsen sparkede bolden i kassen.

Fredericia fF’s anfører med nummer 17, Mads Isaksen, var med til at holde Skibet fra fadet. Foto: AVISEN

Få minutter efter begyndte dommer Thoustrup at komme i fokus. Først gav han Skibet et gult kort, og ti minutter senere måtte Emil Deleuran forlade banen, da også han fik gult kort. Der var for alvor kommet tænding på, og betydningen af kampen var blevet tydelig. Mathias Jacobsen blev tacklet hårdt i det 83. minut, og i den forbindelse opstod der kaotiske tilstande. Fra sidelinjen kom Deleuran løbende ind, og det samme gjorde en Skibet-spiller. Det endte med lidt skubberi, og Andreas Thoustrup så ingen anden udvej end at give Emil Deleuran og Skibet-spilleren endnu et gult kort, og dermed rødt. De to spillere var gået ned bag det ene mål, men da Skibet fik et hjørnespark et par minutter senere gik det op for Thoustrup, at de to spillere stadig var at finde indenfor “stadion”. De blev derfor bedt om at gå ud på den anden side af hegnet på kunstgræsbanen.

Skibet forsøgte at presse på i slutfasen, men det lykkedes dem ikke at skabe nogen chancer, og dermed kunne Fredericia fF række armene i vejret efter de fem minutters tillægstid, da de sikrede sig overlevelse i Jyllandsserien.