DM i Skills åbner med et brag af en ceremoni på torsdag den 2. februar i Messe C. Fredericia kommune er stolte værter for et vigtigt danmarksmesterskab, der også skaber positiv effekt for byen

De næste tre dage bliver Messe C i Fredericia Kommune omdannet til ét stort Danmarksmesterskab, når DM i Skills 23 løber af stablen.

286 talentfulde unge fra landets erhvervsuddannelser deltager, og de skal i løbet af de tre dage kæmpe om de eftertragtede DM-medaljer inden for lige netop deres fag. Og der bliver rigeligt at opleve for publikum, der gratis kan komme og overvære mesterskaberne, der blandt andet åbnes af Hans Kongelige Højhed kronprins Frederik.

Værtskab sætter fokus på erhvervsuddannelserne

Det er anden gang, Fredericia er vært for DM i Skills, og det er da også helt oplagt at afholde DM i Skills netop i Fredericia, mener byens borgmester.

– Fredericia Kommune er meget stolte værter for DM i Skills 23. Og på mange måder er det helt oplagt at DM i Skills afholdes netop her. Fredericia er et centrum for produktionsdanmark. Vores lokale virksomheder kommer til at få brug for de unge, der snart står som faglærte, siger Steen Wrist, der er borgmester i Fredericia Kommune.

Han bakkes op af Pernelle Jensen, der er formand for kommunens Unge- og Uddannelsesudvalg.

– DM i Skills 23 er med til at sætte fokus på de mange muligheder der er, hvis man vælger en erhvervsuddannelse. Og det er helt afgørende, at de unge, der står og skal træffe et uddannelsesvalg, kender de mange muligheder, der er, siger hun.

Positiv effekt i byen

Det er ikke kun de mange konkurrencedeltagere, der kommer til Fredericia hen over de næste tre dage. Det forventes op mod 60.000 besøger DM i Skills 23.

Og det er noget, der kan mærkes hos størstedelen af byens hoteller og vandrehjem. Her er der nemlig meldt udsolgt i dagene omkring DM i Skills 23.

– Det er enormt positivt, at så vigtigt et arrangement som DM i Skills på den måde skaber ringe i vandet, og har en positiv effekt på kommunens egne erhvervsdrivende, siger Steen Wrist.

Og han er ikke den eneste, der glæder sig til DM i Skills 23. Søren Heisel, der er formand for SkillsDenmark, der er organisationen bag DM i Skills, har også store forventninger til de næster tre dage i Fredericia.

– Vi ser frem til at holde DM i Skills i Fredericia. Vi ved, kommunen har arbejdet intensivt med forberedelserne det seneste år og er lykkedes med at involvere både grundskoler, elever og lærere, erhvervsskoler, virksomheder og det lokale foreningsliv. Det bliver uden tvivl et fantastisk DM i Skills, siger han.

DM i Skills er et danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelserne, og netop fokus på de faglærte har været et vigtigt emne i forberedelserne:

– Selvom konkurrencerne er omdrejningspunktet for DM i Skills, er eventen langt mere end et danmarksmesterskab. Det er samtidigt et gigantisk udstillingsvindue for vores mange spændende erhvervsuddannelser og brancher – som vi rigtig gerne vil vise frem og ikke mindst – have flere unge til at gøre karriere indenfor, siger Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark.

DM i Skills 23 – tid og sted

DM i Skills 2023 foregår i Messe C fra den 2. til den 4. februar.

Der er gratis adgang alle dage.

Åbningstiderne er:

Torsdag fra klokken 10.30-18.00

Fredag fra klokken 8.00-17.00

Lørdag fra klokken 8.00-15.30