Fredericia Idrætscenter skal danne rammerne for Danmarks Mesterskab 2023 i kørestolsrugby, efter Kultur- og Idrætsudvalget har godkendt en ansøgning fra Parasport Danmark og turneringsudvalget om tilskud på 47.000 kr. Mesterskabet skal afholdes d. 26. – 27. august

Parasport Danmark lægger op til et samarbejde over en længere periode med Kultur- og Idrætsudvalget og Fredericia Kommune, og interessen er gensidig

– Vi har givet vores fulde opbakning til dette. Vi har tilført en tredje pind på indstillingen, der handler om at indgå dialog med Parasport Danmark om at lave en tre-årig aftale. Vi har konkret sagt ja, men vi synes det er interessant at se, om det skal være en gentagende begivenhed, siger udvalgsformand, Peder Tind (V).

Ambitionen er, at DM i kørestolsrugby 2023 skal være et større event end normalt, med deltagelse af 8 hold i to niveauinddelte rækker. Deltagerantallet forventes at være omkring 150-200 inkl. officials.

– Vi talte om, hvordan man kan inddrage andre aktører. Det handler generelt om parasporten også. Vi kan bruge det til at kaste lys på området, der er vigtigt. FUI (Fredericias Unikke Idrætsforeninger) er en fantastisk forening, og vi har parasport, der er i meget fokus. Det er en stor ja-hat og en udstrakt hånd til Parasport Danmark om at lave en aftale, der faciliterer, at vi får dette her. Vi glæder os til, at DM kommer og håber, mange kommer og ser det, da det er en seværdig sportsgren, siger Tind.

Parasport Danmark ønsker også at samarbejde med lokale foreninger, skoler og uddannelsesinstitutioner i Fredericia Kommune for at understøtte en lokal forankring og gøre den næste generation bekendt med parasport.

DM i kørestolsrugby 2023 understøtter den politiske vision om at tiltrække nationale sportsbegivenheder til Fredericia og er i tråd med trekantsområdets satsning på parasport.

– Man har et stærkt landshold i Danmark, og vi har derfor nogle af verdens bedste spillere i Danmark, og det håber jeg, man vil opleve på tætteste hold, slutter Peder Tind.