DF var mere mig

0

Sune Nørgaard Jakobsen har tidligere været medlem af SF, men han meldte sig ud af før Kommunalvalget i 2021. Efterfølgende har han meldt sig ind i Dansk Folkeparti, og er nu opstillet som kandidat til Europa Parlamentsvalget.

Sune Nørgaard har ikke den klassiske politiske baggrund med at have været med i et ungdomsparti. Han har dog altid været interesseret i de politiske beslutninger, og har fulgt med på sidelinjen. Qua hans arbejde blev han hevet ind i politik og meldte sig ind i SF.

– Jeg har altid været politisk interesseret, og min daværende leder på et bosted anbefalede mig at søge ind i politik, da jeg bare var en brokrøv, det synes nogen nok stadig, at jeg er. Min leder var medlem af SF. Det er Connie Maybrith Jørgensen (nuværende byrådsmedlem i Fredericia, red.). På hendes opfordring meldte jeg mig ind på daværende tidspunkt, jeg havde holdninger og meninger i forhold socialområdet og børn- og unge og så videre, husker Sune Nørgaard og uddyber:

– Nogen synes, at den dagsorden passede i tråd med SF, og det ville jeg gerne slå et slag for. Jo mere jeg kom ind i SF, så fandt jeg ud af, at jeg havde modstandere og fred være med det. Vi kan ikke tænke ens alle sammen. Jeg var også aktiv i Vejlegårdssagen, og Fagbevægelsen er i den røde blok, så der var en naturlig modstand. Jo mere jeg kom ind og sad i maskinrummet, så var der ting, jeg ikke var enige i, men hvorom alting er, så blev jeg spidskandidat og stod til at blive valgt.

Men Sune Nørgaard kunne ikke se sig selv i SF og det koncept, man praktiserede.

– Der var nogle samtaler op til kommunalvalget 2021, og med de ting der skete bagved, kunne jeg ikke se mig selv i det. Derfor gik jeg, så de kunne vælge en ny spidskandidat. Jeg prøvede at stifte em borgerliste lige op til valget, men det var lige ambitiøst nok. Det kunne jeg ikke løfte. Vi var Stig Gerdes og jeg, så det gik i graven kort tid efter – den havde en levetid på en måneds tid, fortæller Sune Nørgaard.

Han var dog på ingen måde færdig med politik.

– Jeg trak mig lidt fra politik i den periode, men jeg havde noget på hjertet. Jeg kiggede partiprogrammerne igennem og fandt ud af jeg lå tæt på DF, så da Messerschmidt blev valgt som formand, var valget nemt for mig, siger Sune Nørgaard.

Morten Messerschmidt blev en åbning for Sune Nørgaard. Den vej han ville føre Dansk Folkeparti i trak i ham.

– Jeg kan godt lide manden først og fremmest, da han er et naturtalent, der er skarp retorisk, og står for en ny retning i DF, og en retning jeg støtter 100 procent op omkring. Vi er klar over, at vi har været i et stormvejr og genrejsningen tager flere år, men det er vi indforstået med og nu kommer jeg fra årsmødet og kan føle, at der er en fællesskabsfølelse og der er en tro og håb på, at vi nok skal komme 100 procent tilbage igen, forklarer Sune Nørgaard.

Selvom Dansk Folkeparti står på den blå fløj, er det ikke kun med de værdier, men også en profil, der tiltaler Sune Nørgaard, som selv arbejdet mange år i psykiatrien.

– Vi er 100 procent blå, men vi er de blås røde hjerte, og det tiltaler mig, da jeg er socialpolitisk, er til børn og unge, og også vil have en skarp retspolitik, så på den måde er vi, hvor vi skal være nu, siger Nørgaard.

Senest har Sune Nørgaard meldt sit kandidatur til EP-valget, og hans holdning er helt klar i den sammenhæng.

– Først og fremmest, har jeg jeg altid været glødende EU-modstander, og det er ikke mange, der er det. Der er ikke reelt modstander efterhånden, så jeg kan bidrage med mit engagement med resten af det stærke hold til at vi får en forhåbentlig god valgkamp, fortæller Nørgaard.

Spørgsmålet er, om Sune Nørgaard uagtet Morten Messerschmidt havde meldt sig ind i Dansk Folkeparti. Det er ikke til at vide, og Sune er selv i tvivl.

– Det er godt spørgsmål. Jeg tror ikke, at den tidligere formands kurs faldt ind under mig, men man kan altid spekulere i det, men nej. Da Messerschmidt blev valgt som formand, og på det tidspunkt havde jeg ikke poltiske ambitioner, men da der var generalforsamling (i lokalafdelingen i Fredericia, red.) på Gammel Havn ville jeg ned og hilse på , og sige hej. Jeg havde ingen ambitioner om noget, og jeg havde været i vælten, så jeg mødte bare op. Jeg blev anbefalet at søge en plads i bestyrelsen, og tænkte det var dejligt, at folk kan se værdien i mit arbejde, og hvis jeg kan bidrage til at DF i Fredericia kom styrket ud, så ville jeg gerne det. Så jeg har været kasserer næsten lige siden, jeg blev meldt ind, siger Sune Nørgaard.

Lokalt mener Sune Nørgaard, at DF står stærkt. Han ser gerne flere mandater i byrådet, og lufter selv tanken om at stille op til Kommunalvalget i 2025.

– Jeg synes, at vi står godt. Vi har to manddater i byrådet. Jeg vil gerne have flere. Hvem ved om, jeg selv stiller op til KV25? Nu er det EP-valget, der har mit hovedfokus, men jeg vil altid bidrage internt i lokalforeningen til, at vi kommer til at stå stærkt. Historisk er Fredericia en rød by, men folk skal huske på, at de bløde værdier ikke er bare en rød ting, det står vi også for. Vi kerer også om de ældre, de udsatte, hvilket man kan se i forbindelse med budgetforliget, hvor jeg skrev høringssvar i forhold til rusmiddelcentret og at man ville lukke bo-enheden, hvilket er katastrofalt, men man kan tolke det som misbrugsbelastningen er mindre end landsgennemsnittet siden, at man havde behov for at lukke den, slutter Sune Nørgaard Jakobsen.

Læs også