Der er ét stort spørgsmål før DM-finaleserien mellem FHK og Aalborg: Er Niklas Landin klar? Som ingen anden kan han vinde en håndboldkamp alene.

Tallene taler deres tydelige sprog. Niklas Landin er og bliver den bedste keeper i den danske liga. Det vidner en redningsprocent på 37,3 procent om, og det er uhørt over en hel sæson. Det er samtidig en anelse bemærkelsesværdigt, at FHK’s Sebastian Frandsen har en procent på 34,3 procent. Vi skal helt tilbage til 2018/19-sæsonen for at finde en sæson, hvor det ikke rakte til at være ligaens bedste keeper. Dengang stod Emil Nielsen med en procent på 36 procent og Aalborgs Kristian Saeverås på 35 procent. Frandsen selv, der vogtede målet for TTH Holstebro dengang, stod med en procent på 34,0 sammen med Kristoffer Laursen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Landin døjer pt. med en øjenskade, der holdt ham ude af semifinaleserien mod Aalborg. Om han spiller i finaleserien er uklart, da hovedpersonen selv var noget kryptisk omkring sin situation efter, at Aalborg sendte Skjern ud i mørket. Niklas Landin udtalte selv efter kampene mod Skjern, at han ikke ved, hvornår han er tilbage på håndboldbanen. Hvordan det svar skal tolkes, ved kun Aalborg Håndbold selv, da der kan være spin impliceret i det, men det kan også vise sig at være sandheden.

I fraværet af Niklas Landin har svenske Fabian Norsten vogtet Aalborg-målet, og det har han gjort glimrende, men spørgsmålet er, om det skyldtes Skjerns manglende modstandskraft eller om det reelt set var en god præstation, som man kan måle noget ud fra. Der er en usikkerhedsfaktor forbundet med det, og med Landin ved man også, i forhold til Norsten, at han meget ofte storspiller, når det spidser til.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Samtidig har Aalborg et issue med Niklas Landin ude. Garderingen til Fabian Norsten er unge Nikolai Kaufmann, som ganske vist står på ungdomslandsholdet, men han er slet ikke afprøvet på det her niveau og er derfor dybest set ikke et alternativ til Norsten, som Aalborg derfor er afhængige af præsterer stort.

På samme måde er FHK ikke afhængige af, at Sebastian Frandsen rammer dagen, selvom det vil være en stor fordel. Som gardering for Frandsen har FHK nemlig Thorsten Fries, der målt på redningsprocent er ligaens ottendebedste keeper og står bedre stillet på papiret end Fabian Norsten, der kun er rangeret som den 14. bedste målt på redningsprocent. Så sent som i den anden semifinale mod Ribe-Esbjerg var det netop Fries, der spillede en hovedrolle for FHK, mens det var Sebastian Frandsen i den tredje og afgørende semifinale. På den måde står FHK godt stillet med Frandsen og Fries.

http://adp-as.dk

Derfor er det afgørende for Aalborg, om de har Niklas Landin til rådighed eller ej, da det er så vital en position.