https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Trafikanter, der skal ind og ud af Fredericia centrum og normalt benytter sig af Danmarks Port, er mandag morgen blevet mødt af en afspærring. Årsagen er simpel: Fredericia Kommune er i gang med at undersøge porten, der slår revner.

Det er en såkaldt destruktiv undersøgelse, som skal foretages af Danmarks Port, der blev opført i 1924 for at aflaste Prinsens Port, som er fra 1753. Siden dengang er porten blevet renoveret flere gange, og nu kommer yderligere en. Det sker, da porten slår revner på broerne.

– Porten bliver lukket af i uge 25, hvor der vil blive foretaget en destruktiv undersøgelse, der består i, at vi fjerner murværket enkelte steder for at kunne vurdere tilstanden på jerndragerne samt danne overblik og beslutningsgrundlag til en evt. kommende renovering, har Jannick Østengaard Larsen, der er bygningskonstruktør i Fredericia Kommunes ejendomsafdeling, tidligere sagt til AVISEN.

Nu er uge 25 kommet. Det betyder, at Danmarks Port er afspærret, og af samme årsag er der nu omkørsel. Fodgængere og cyklister ledes igennem Prinsens Port, mens øvrige trafikanter kan komme til og fra byen via Prangervej eller via Nørre Port.

En destruktiv undersøgelse, som Jannick Østengaard Larsen omtaler, indebærer en grundig gennemgang for at bedømme skadens fulde omfang. Dette indebærer at åbne konstruktionerne for at afsløre, hvad der gemmer sig bag dem. Fredericia Kommune skal anvende denne metode ved at fjerne murværket nogle steder for at vurdere tilstanden af jerndragerne.