https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Den Lille Landsoldat åbnede onsdag i et nyt lokale på Fuglsangs Allé 30. Indehaver Mia Binger glæder sig til at sætte sig eget præg på de nye rammer.

Onsdag starter et nyt kapitel. Den Lille Landsoldat skifter Vejlevej ud med Fuglsangs Allé 30. Den tidligere lokation har et større lager, men selve butikken på Fuglsangs Allé har cirka det samme antal kvadratmeter. Dermed skal Mia nu i gang med at forme butikken, som hun købte af Andrea Skjelmose og Charles Gudmundsson.

– Jeg kan mærke, at det føles godt. Jeg har ejerfornemmelse nu, men det at lave justeringer og sætte mit eget præg er noget andet. Det kan være en mere synlig dameafdeling eller andet, og det giver en god fornemmelse, siger Mia Binger.

Der er knap en kilometer mellem de to adresser, og selvom det ikke er meget, gør det en forskel for Mia.

– Jeg har bevidst valgt at kigge på strækningen og har også set på andre lokaler, men jeg kom frem til, at det skulle være ud til vejen her. Jeg har fået melding om, at det er fedt, jeg nu kommer lidt tættere på motorvejen, da jeg har kunder fra Vejle, Kolding, Horsens og Aarhus. Enkelte fra byen siger øv, at jeg kommer længere væk fra centrum, men overvejende er det positivt, siger Mia.

I andre byer findes der også såkaldte secondhand-butikker, men alligevel kommer kunderne til Den Lille Landsoldat fra andre byer end Fredericia.

– Jeg tror, det handler om at skabe en kultur og god stemning og give alle en god oplevelse. Jeg har ældre damer, der kommer her fast. Jeg er selv pædagog og ved, hvordan man skaber en god stemning ved at være den, man er, og det er vigtigt at skabe en god stemning for alle, forklarer Mia.

Også i Fredericia er der andre butikker som Den Lille Landsoldat. Mia ser dog ikke noget problem i det, da hendes butik er “sig selv”, og dermed ikke er underlagt forskellige krav fra en kæde.

– Det, at jeg ikke er en kæde, befinder jeg mig godt i, og ingen lægger noget ned over mig, udover at jeg selvfølgelig skal lave mit budget og en arbejdsplan. Det giver mig arbejdsglæde ikke at være pålagt en masse ting, siger Mia Binger.

Ejeren af Den Lille Landsoldat peger på, at hun har stor opbakning fra kundeskaren. Det blev understreget den dag, flytningen blev annonceret.

– Da jeg annoncerede flytningen, gik det stærkt – der havde jeg en af mine bedste salgsdage nogensinde. Opbakningen er virkelig der, så jeg tror meget på den stemning, man kan skabe, fortæller Mia Binger.

Med en ny lokation vil nye tiltag være oplagte, men Mia har ikke besluttet sig endnu for, hvad hun vil gøre.

– Der kommer til at være en masse, og jeg har en liste med 100 ideer, hvor jeg lige skal vælge. Det er ikke ideer, jeg mangler, slutter hun.

Den Lille Landsoldat åbnede i maj 2019, og tilbage i 2021 startede et nyt kapitel, da Mia Binger købte butikken. Nu bliver der føjet endnu et kapitel til med flytningen til Fuglsangs Allé 30.