Kvindernes EM i 2025 afholdes i otte schweiziske byer, efter at UEFA besluttede, at Schweiz skal være værtsland for EM-slutrunden i kvindernes fodbold det år. Danmark, som var en del af et nordisk bud sammen med Sverige, Norge og Finland, er blevet forbigået i denne beslutning. UEFA’s eksekutivkomité er ansvarlig for at vælge værtslandene for EM.

Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark, udtrykte skuffelse over beslutningen og bemærkede, at Schweiz var Danmarks hovedkonkurrent. Han fortæller, at de endnu ikke har modtaget detaljer om stemmetallene fra Lissabon. Det nordiske bud inkluderede værtsbyer som Odense, København, Göteborg, Stockholm, Helsinki, Tampere, Oslo og Trondheim.

Stine Ballisager Pedersen som spiller på det danske landshold, deler også ærgrelsen og beskriver det som en tom fornemmelse. Frankrig og Polen var også blandt de lande, der kæmpede om værtskabet for EM.

Formand for DBU Jesper Møller, er også skuffet over beslutningen, men understreger, at arbejdet fortsætter med at udvikle kvindefodbold i Danmark og Europa, og samtidig ønsker han Schweiz tillykke. 

Det seneste EM fandt sted i England, hvor Danmark blev slået ud efter gruppespillet. Byerne Bern, Basel, Genève, Zürich, St. Gallen, Luzern, Sion og Thun er udvalgt som værtsbyer for EM i 2025.