Efter 28 års ventetid har det danske kvindelandshold i fodbold endelig kvalificeret sig til ottendedelsfinalen ved VM, der i år afholdes i Australien og New Zealand. Med en solid sejr på 2-0 over Haiti i sidste gruppekamp, har Danmark bevist, at de hører til blandt de bedste i verden.

Fra starten af kampen kunne man fornemme, at Danmark var klar til at gøre arbejdet færdigt. De vidste, at selvom de allerede stod med gode chancer for at avancere ved en engelsk sejr i den anden gruppekamp, så skulle sejren sikres på grønsværen. Og dette ansvar tog de på deres skuldre med stor professionalisme, fight og kamp.

Målet, der åbnede op for sejren, blev scoret af ingen andre end holdets anfører, Pernille Harder, der på kompetent vis eksekverede et straffespark efter 20 minutters spil. Straffesparket var et resultat af et flot opspil af Amalie Vangsgaard, som til kampen var blevet forfremmet fra superindskifter til starter. Dette taktiske træk fra træneren gav Pernille Harder mulighed for at operere længere nede i banen og bidrage med sin spilforståelse og teknik.

På trods af at Danmark delte andenpladsen med Kina inden kampen, forblev chancerne for avancement i deres egne hænder. Da Kina måtte se sig slået med hele 6-1 mod England i gruppens anden kamp, var der ingen tvivl om, at Danmark ville avancere.

I anden halvleg blev Haiti mere aggressive i deres angreb, og pressede på for at komme tilbage i kampen. Danmark måtte dog finde den defensiv styrke, der havde bragt dem så langt i turneringen. Rikke Sevecke viste, hvorfor hun er så vigtig for det danske hold, da hun forhindrede en haitiansk udligning med en frygtløs blokering.

Med ti minutter tilbage på uret så det ud til, at Danmark havde fordoblet deres føring, da Harder scorede med et flot hovedstød. Efter en VAR-gennemgang blev målet dog annulleret, da den koreanske dommer dømte frispark til Haiti, hvilket det danske landshold absolut ikke var tilfredse med.

Men det danske hold lod sig ikke slå ud. I overtiden lykkedes det endelig for Danmark at score det afgørende mål, da indskiftede Sanne Troelsgaard, med en koldblodig afslutning, sikrede sejren og sendte Danmark videre til ottendedelsfinalen.

Nu venter en stor udfordring for Danmark, da de skal møde værtsnationen Australien i ottendedelsfinalen. Kampen, der skal spilles på Stadium Australia i Sydney på mandag, bliver utvivlsomt en intens affære. Men hvis det danske hold kan bringe samme niveau af præstation og beslutsomhed, som de viste mod Haiti, kan fansene være forventningsfulde.

Med denne historiske præstation har det danske kvindelandshold skabt en ny fortælling for dansk fodbold. Deres succes har vist, at hårdt arbejde, talent og teamwork kan bryde enhver barriere, og de er nu klar til at skrive det næste kapitel i deres VM-historie.