Saudi-Arabien havde ikke meget at byde på, da det danske håndboldlandshold vandt 43-16 i den første ud af to testkamp.

Da Saudi-Arabien vandt over Argentina ved VM i fodbold gik snakken på, at de saudiske spillere hver fik en Rolls-Royce. Taget i betragtning, at Argentina blev Verdensmestre og at Danmark er forsvarende Verdensmester i håndbold, så er det samme præmis.

Det ville være en lige så stor sensation, som da Saudi-Arabien vandt over Argentina, som hvis de vandt mod Danmark i den første ud af to testkampe forude for VM-slutrunden, der afvikles i Sverige og Polen, og starter den 11. januar.

Jyske Bank Arena i Odense dannede rammen om den første testkamp, og med en saudiarabisk scoring allerede i første angreb var der et spinkelt håb for, at de kunne give danskerne modstand, men føringsmålet til 1-0 blev det eneste mål af gæsterne i de efterfølgende 20 minutter.

Og ja, det var 20 minutter. Imellemtiden gjorde Simon Pytlick for alvor sin indtræden på det danske landshold, da han startede inde for Nikolaj Jacobsens mandskab. Pytlick udgjorde til at starte med bagkæden sammen med Mikkel Hansen og hans tidligere holdkammerat, Mathias Gidsel. De fordelte alle boldene efter velbehag, og da Saudi-Arabien samtidig havde det mere end svært i angrebet, var stillingen 6-1 efter otte minutter.

I fraværet af Jan Pytlick som landstræner, tog assistenten Morten Soubak over for Pytlick, der i 2022 takkede ja til det omdiskuterede landstrænerjob for Saudi-Arabien. Soubak forlangte timeout, men end ikke hans taktiske instrukser kunne sætte en kæp i hjulet på danskerne. Når Saudi-Arabien endelig kom til store chancer, blandt andet helt fri på fløjen og på straffekast, stod Niklas Landin i vejen.

Endnu en timeout blev taget ved stillingen 14-1, og kort tid efter gav det pote. Efter 21 minutters spil lykkedes det Saudi-Arabien at score til 15-2, men det ændrede ikke på den massive danske dominans, der endte med at give en pauseføring på 25-5 og udstillede den massive forskel, der er på de to nationer.

Fra anden halvlegs start var det et næsten helt nyt dansk hold på banen. På fløjene kom Emil Jakobsen og Johan Hansen ind, og i bagkæden gjorde Mads Mensah og Mads Hoxer deres entré med Jacob Holm, der også kom på banen i første halvleg, og i målet havde Niklas Landin ladet sig udskifte med Kevin Møller, der lagde ud med en redning.

På venstrefløjen havde Emil Jakobsen sat sig for, at han ville vise det tårnhøje niveau, som han har vist i Bundesligaen. I den første halvdel af sæsonen i det tyske har han lave 101 mål, hvilket gør ham til den syvende mest scorende spiller. Jakobsen scorede de to første danske mål efter pausen, og fik dermed cementeret, at Jacobsen kan regne med ham.

Mens det danske angreb blev ved med at køre på skinner var der sprækker at spore i den danske defensiv. Saudierne kom lettere til mål, da de på ni minutter i anden halvleg allerede havde fordoblet deres målhøst i forhold til første halvleg. Det skyldtes ikke mindst, at Saudi-Arabien gik over til at spille syv mod seks, og det gjorde vilkårerne sværere for det danske forsvar.

Forsvaret er ikke Emil Jakobsens speciale, men at tage straffekast kan han. På et straffekast, som han selv tilkæmpede sig, i en lidt besynderlig situation med et tomt saudi-arabisk mål, lobbede han elegant bolden i mål til 31-11. Efterfølgende forlangte Soubak timeout for tredje, og dermed sidste gang. Det var næppe grundet Saudi-Arabiens start på anden halvleg, men derimod kunne man efterfølgende se saudierne går ekstremt offensivt til værks i forsvaret.

Selvom det traditionelt er svært at stå over for sådan et forsvar, gav det plads til Lukas Jørgensen. Med sit femte mål gjorde han det til 32-13 efter 47 minutter, og stregspillerne, der kraftigt rygtes til Flensburg og fik landsholdsdebut torsdag aften, fik vist sig frem i den rød/hvide nationaltrøje, hvor modstanderen godt nok ikke var tip-top, men med et VM-gruppespil forude mod Belgien, Tunesien og Bahrain, der heller ikke er topnationer, fik Jørgensen vist, at han er til at regne med.

Spilletid blev det også til Lasse Møller. Med 11 minutter tilbage af opgøret gjorde han sin entré på måltavlen, da han på kontra scorede til 35-13 i en periode, hvor luften var ved at gå af ballonen for Saudi-Arabien, men efter lidt danske sjuskefejl fik landstræner Nikolaj Jacobsen nok. Han forlangte timeout med i minutter igen, og kravet var koncentration, og det fik han af Emil Jakobsen, der på straffekast satte bolden i kassen til 37-14. I slutningen af kampen blev den danske fløjspiller ved med at forkæle publikum, og da Danmark nåede de 40 mål, var det igen med Emil Jakobsen som målscorer, da han scorede sit syvende mål.

43-16 endte kampen i dansk favør på en aften, hvor danskerne var markant bedre end de svage saudi-arabere, som ikke ydede Nikolaj Jacobsens mandskab stor modstand.