Næsten 100.000 tilmeldte og endnu flere tilskuere har gjort 2. pinsedag til en stor motionsfest i kondisko på tværs af landet.

Store dele af Danmark har i dag 2. pinsedag været malet i Royal Run-blå, da et totalt udsolgt Royal Run for sjette gang løb af stablen i årets værtsbyer Fredericia, Brønderslev, Aarhus, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Royal Run Fredericia mandag den 20 maj 2024. Foto: Palle, DIF

Med intet mindre end 95.330 tilmeldte satte Royal Run ny rekord for danskernes opbakning til det royale motionsevent, der for første gang var med deltagelse af Danmarks nye Kongepar.

– Endnu engang har Royal Run bevist, at det er en begivenhed, der formår at samle danskerne på kryds og tværs til en regulær motionsfest. Vi er meget glade over den store opbakning og tilslutning, vi har fået over hele landet, lige siden de allerførste startnumre blev sat til salg. Derfor glæder det også ekstra meget, at Royal Run vender tilbage igen i 2025, siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Kongefamilien stærkt repræsenteret i samtlige værtsbyer
H.M. Kongen skød Royal Run i gang ved at løbe One mile (1,609 km) i Fredericia, hvorefter turen gik til Aarhus med en løbetur på 5 kilometer. H.M. Dronningen havde taget turen til Kalundborg, hvor distancen på 5 kilometer ligeledes blev tilbagelagt, mens H.K.H. Kronprinsen deltog på One mile-turen i Brønderslev. Den samlede Kongefamilie sluttede herefter dagen af i København/Frederiksberg.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik – der har som ambition at få flere danskere til at bevæge sig. 40 procent af deltagerne ved årets Royal Run havde ved tilmeldingen angivet, at de havde deltaget før, mens 30 procent af de tilmeldte aldrig havde deltaget i et motionsløb før.

– Fællesskabet og den gode oplevelse er Royal Runs DNA. Det er vores håb, at vi i dag med årets største, aktive folkefest har inspireret alle deltagere og givet dem lysten til endnu mere af denne slags fremover, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og ligeledes med i Royal Runs styregruppe.

Læs også

OM ROYAL RUN: 

  • Det var sjette gang, Royal Run blev afholdt.
  • Royal Run ’24 havde det højeste antal tilmeldte nogensinde: 95.330 var samlet tilmeldt de fem byer.

Fordelt over de fem værtsbyer var det endelige tilmeldingstal:

– Brønderslev: 9.008

– Aarhus: 20.029

– Fredericia: 13.490

– Kalundborg: 10.001

– København: 42.802

  • 30 procent af de tilmeldte til Royal Run ’24 deltog i et motionsløb for første gang.

Fordelt over de fem værtsbyer var fordelingen:

-Brønderslev: 42 procent

– Aarhus: 26 procent

– Fredericia: 34 procent

– Kalundborg: 41 procent

– København/Frederiksberg: 24 procent

  • 40 procent af de tilmeldte har deltaget i Royal Run før
  • Der har været kongelig deltagelse alle år, men 2024 var første gang med deltagelse af Danmarks nye Kongepar.  Det var desuden første gang, at H.K.H. Kronprinsen tog ud i landet for at deltage i Royal Run.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.