Christian Bro bliver efter alt at dømme Steen Wrists afløser som borgmester i Fredericia. Bro fortæller, at han holder af byen, hvor han er født og opvokset.

Steen Wrist har meddelt, at han træder af den 1. maj, og der er lagt op til, at Christian Bro får borgmesterkæden på, da han i forvejen var valgt til Socialdemokratiets borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2025. Bro havde ikke set det komme, at han skulle sætte sig i borgmesterstolen allerede.

– Jeg blev glad på Steens vegne, da stillingen kommer i udbud, er en der kommer hvert 30.-35. år, og det er lige ham. Han har en tæt tilknytning til det, og det passer som fod i hose og det er som at komme tilbage til rødderne for ham. Det var den første tanke, og så skal jeg ikke nægte, at jeg blev glad på egne vegne, da jeg har glædet mig til selv forhåbentligt at træde ind på borgmesterkontoret og overtage rollen. Det sker noget før jeg havde forestillet mig, siger Christian Bro.

Formelt set er Bro ikke ny borgmester endnu. Der er formaliteter, der skal falde på plads først.

– Formelt har vi gruppemøde senere, og det er ikke mig selv, der stikker en lap i vejret, og så går der formalia i gangene i kommunen, hvor vi har et ekstraordinært byrådsmøde fra morgenstunden, hvor Steens udtrædelse skal godkendes, og 1. suppleant Annette Hyres indtræden skal godkendes, og så skal der vælges en ny borgmester, og jeg krydser fingre for, at det går rigtigt, forklarer Christian Bro, som til gengæld har planerne klar, hvis han som ventet vælges til borgmester:

– I første omgang vil jeg fortsætte den udvikling vi har gang i, der sker så mange spændende ting i øjeblikket både med erhvervsfronten og med bosætning, og i det udvalg jeg sidder, teknisk udvalg, er der bymidtestrategi, og det er afgørende uanset om jeg er formand i TU eller som borgmester. Det er afgørende, at vi får byerne til at fungere, og det er med vilje, at jeg siger byerne, da det også er landsbyerne, da vi skal have en kommune, der hænger sammen og et samfund, som fungerer. Det er en af de første ting, der skal falde på plads.

Christian Bro vil som noget af det første skulle lede budgetforhandlingerne, hvor indledningen snart starter med et seminar.

– Det bliver en flyvende udskiftning som man kender fra håndbold eller ishockey, da vi har første byrådsmøde, hvor det bliver officielt, og efter det har byrådet først budgetseminar, og der har Steen tænkt at fratræde, da jeg sidder for bordenden fra dag ét i budgetprocessen, og det er ingen hemmelighed, at det er alfa og omega, at vi skal have en sund økonomi, da vi ikke kan lykkes med noget som helst andet, siger Christian Bro og fortsætter:

– Det store rygrad er budgetforhandlingerne, da det er det, der giver mulighederne for det, vi gør, men også kommunernes planer, som vi har gang i, og den skal vedtages, og den fortæller, hvordan kommunen skal udvikles, og i denne omgang skal vi ende op med at finde ud af, hvor vi kan have VE-anlæg, og i hvor stort omfang vi skal gøre plads til dem. Vi er Danmarks mindste kommune uden for stor København, og det giver os begrænsninger, men det er en nødvendighed for at spille ind i den grønne omstilling, så det er dagsordenen, vi er nødt til at tage op, og det er vi nødt til at gøre inden for det næste halvandet år.

Selvom der nu kommer en ny borgmester, er det Christian Bros håb, at man mærker så lidt som muligt til det.

– Det vigtigste er, at hvis det står til mig, vil vi opleve så lidt som muligt, da vi har et byråd, der samarbejder, og der er plads til uenighed, men vi er gode til at mødes om de store rammer, og det er nok det, jeg helst vil være kendt for, men også med respekt for de forskellige partier, ellers bliver det kønsløst, siger han.

Den formentlig kommende borgmester, Christian Bro, er født i Fredericia, som står hans hjerte nær. Derfor er det en ære for ham at få muligheden for at lede byen.

– Jeg vil skynde mig at sige, at jeg er glad for at få denne mulighed for at stå i spidsen for Fredericia, da jeg holder uendelig meget af byen. Jeg er født på Sct. Joseph, døbt og konfirmeret i Sct. Michaelis Kirke, og Lotte og jeg har reserveret vores sidste plads i Bro-rækken, byen betyder uendelig meget for mig, og jeg vil gøre alt i min magt for, at byen udvikler sig til at være et endnu bedre sted at bo – det er godt allerede, men alt kan udvikles, slutter Christian Bro.

Se hele indslaget med Christian Bro her: