Chili havde desværre ingen smagsprøver med, denne anmelder havde ellers gerne set Hans Esbjerg på pinebænken for derefter at skulle spille lidt. Chili Claus er jo ikke vant til at sidde i den varme stol, men på den anden side og udspørge andre kendte og mindre kendte.

Chili har spillet fra barnsben, da han fik et ældre klaver imod at tage undervisning i et år. Senere kom han på konservatoriet og blev uddannet pianist. både før, under og efter sin uddannelse på konservatoriet har Claus spillet til bal, fester og andre mindre som større begivenheder, så han har nok mere musik i blodet end chili.

Hyggesnak mellem Hans Esbjerg (tv) og Chili Claus. Foto: AVISEN

Inspiration til at spise chili fik han efter en oplevelse, hvor han i London fik en ret, der fik røgen til at stå ud af begge ører og i Danmark kun fik chiliretter uden ramasjang i, dette var i starten af 90’erne og begyndelsen på, at Claus begynder sin egen chilidyrkning, samtidig med, at de danske supermarkeder og specialbutikker kun havde rød og grøn chili, hvor den eneste forskel var farven ikke i smag og styrke. 

Under et arbejdsophold på Bornholm prøvede han i ren kedsomhed at spise en Chili foran kameraet, resten er historie. De fleste dansker kender nok chilipepper fra retter som chili con carne, en ret, som rigtigt mange mennesker har en holdning til, butter chicken og fajitas med flere. Dermed kom Chili Claus til at krydre både tilværelsen og mange retter for danskere, der kan lide det krydrede køkken. Så den lille optræden foran et simpelt kamera på Bornholm, blev starten på en ny tilværelse, en af de første gæster var Jacob Bundgård, der kort før et møde kom forbi Chili og prøvesmagte, det efterfølgende møde Jacob Bundgård skulle deltage i blev anderledes end planlagt, da han var rimeligt medtaget af prøvesmagningen med Chili. Efterfølgende var det den folkekære Bubber, det gik ud over. Derefter gik han over til live med 10 på stribe under temaet, ”last man standing”, eneste regel er man ikke må kaste op og den sidste på scenen har vundet. 

Musik med både vibrator og smil. Foto: AVISEN

Claus har produceret nogle chilikugler, der bruges i psykiatrien, hvor personer med visse udfordringer kommer på andre tanker, når de får en kugle i munden, et godt tiltag, der breder sig.

Hans startede med at fortælle, at Claus er uddannet pianist og at de mødte hinanden i konservatorietiden. Så fra Runas klaverundervisning til en konservatorieuddannelse er der langt, men vejen førte til alt fra ”fly me to the moon” som Hans og Claus spillede sammen på flyglet til Klaus Wunderhits, der er en form for Ole Erling på speed.

Hans brugte meget tid på at tale om gamle dage og musikken fra dengang. Deres første band, deres første koncert og meget andet fra den musikalske oldtid i Midt- og Vestjylland.

4 hånds flygel uplanlagt, men spændende. Foto: AVISEN

Af musikalske indslag var der bla 2 hvor Claus spillede på sav og 2 hvor de spille 4 hånds på klaver. Anmelderen havde gerne set lidt mere musik da de begge er kompetente musiker og Claus håndterer sav og bue flot, det lød rigtig godt.

Det lykkedes at frembringe god musik i denne alternative opsætning. Foto: AVISEN

1,5 time går hurtigt når man er i godt selskab, der var få spørgsmål fra salen, nok fordi de to snakkehoveder kom langt omkring. Ærgerligt Hans Esbjerg på scenen ikke blev udsat for smagsprøver af Claus mange planter.

Poul Rand, Musikanmelder. Fredericia Avisen.