I den tidlige morgentåge i Fredericia, hvor regndråberne stadig hang tungt i luften, var en lille skare af dedikerede kunder samlet foran den nybyggede CCPIP-butik. Flere havde tilbragt natten i kø, spændte på åbningstilbuddene, især de utrolige 1-krone tilbud, af hvilke der var 15. Trods det kølige, våde vejr var stemningen høj, og da dørene endelig åbnede, var det klart, at den hårde ventetid havde været det hele værd.

Per Lykkegaard slog dørene op klokken 09.00 til stor glæde for de fremmødte, der blev hurtigt betjent, takket være det ekstra personale og familie, der var blevet kaldt ind.

– Vi skal lige se, hvordan det hele fungerer, og hvordan hverdagen bliver. Men jeg er utrolig glad for, hvordan det er gået indtil videre. Der har været mange i køen, og faktisk også nogle, der er gået hjem, fordi de har set, hvor mange der var mødt op i køen. Vi havde de her 15 ting til en krone, både en iPad og en bærbar for eksempel. Så indtil videre har vi da tjent 15 kr., siger Per med et smil og kigger på Anders Odgaard, der var den første i køen.

– Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle bruge ventetiden på at læse og få ordnet nogle opgaver, men det gode selskab har faktisk taget al min opmærksomhed. Vi har brugt det meste af tiden på at snakke, og det har været utroligt hyggeligt, fortæller Anders Odgaard, og roser de øvrige tilbudsjægere.

Per havde sørget for at holde sine kunder komfortable, selv i løbet af den kølige nat.

– Vi har delt kaffe ud i aftes og her til morgen, og ellers har vi bare krydset fingre for tørt og mildt vejr. Det har vi ikke fået helt, men flere af kunderne er rykket ind i porten ved siden af butikken, så de kunne få lidt ly, forklarer han.

Første kunde i køen, Anders Odgaard, havde sat sig i køen cirka 17 timer tidligere. Han var ivrig efter at få fingrene i en iPad til den utrolige pris. Bevæbnet med seks Red Bulls, en pose kanelgifler og nogle bøger, har han ventet tålmodigt.

– Man kan jo altid bruge en iPad, jeg er selvstændig og skal i gang med noget iOS-programmering, så det er faktisk helt perfekt. Jeg har siddet sammen med nogle fantastiske gutter i nat, så det har faktisk været hyggeligt. Det er virkelig en gennemført fed butik. Per har serveret kaffe for os, og der er blevet taget rigtig godt hånd om os, selvom alle har haft travlt og rendt rundt hernede for at gøre klar, fortæller han.

Det er ikke første gang, at Anders forsøger sig med en overnatning i en festivalstol foran en butik med gode tilbud, det kunne faktisk næsten være blevet til en vane.

– Jeg er jo egentligt ret trænet i det. Ud over at være jæger og bruge uanede mængder tid på at sidde koldt og stille, så var jeg faktisk blandt de første kunder, der trådte ind i Elgiganten, da de åbnede deres butik på Vejlevej for lidt over halvandet år siden, griner han.

Historien om det berømte 1-krone tilbud går flere generationer tilbage. Pers far, Jørgen Erik Lykkegaard, drev malerbutikken Farvebøtten i Danmarksgade og havde også tradition for at lave særlige tilbudsannoncer, hvor folk kunne købe varer til en krone.

Per Lykkegaard stråler af glæde, mens hele butikken klapper og lykønsker ham med åbningen. Efter nogle hektiske døgn markeres nu en betydningsfuld begivenhed – skiftet til et nyt arbejdsområde er virkelighed.

– Vi har haft fuld fart på for at blive klar, og til midnat fejrede vi det med en velfortjent øl. Vi er trætte, men også fyldte af entusiasme og forventning, udtaler Per Lykkegaard, efter at han har betjent de første 15 kunder.

Selvom vejret ikke har været på CCPIP’s side, er det klart, at butikken har vundet folks hjerter. Og med flere tilbud og en reception planlagt til fredag, er det sikkert, at det kun er begyndelsen på en ny æra for CCPIP.

Per Lykkegaard er begejstret over det endelige udtryk af butikken, som blandt andet inkluderer et loungeområde dedikeret til gaming og et afsnit for genbrugt elektronik.

– Selvom den nye butik er større, har vi måttet placere nogle produkter på lageret, fordi vi samtidig har udvidet vores sortiment en smule. Jeg er ekstremt tilfreds med det endelige resultat og ser frem til dagligdagen i de nye omgivelser, udtaler Per Lykkegaard.

Som Per siger, da vi går ud i regnen: – Vi ser, hvad dagen giver. Vi har vores egne solstråler herinde.