Bowlingcentret i Fredericia Idrætscenter lukker den 31. december. Karsten Byrgesen (D) er med i budgetforliget, der har besluttet det, og sidder samtidig som medlem af Kultur- og Idrætsudvalget. Han fortæller, at det er en risiko, man bliver nødt til at løbe, i forhold til, at det vil give ensomhed for brugerne, der har bowling som socialt samvær.

Det har været oppe at vende en del gange, og lige indtil budgetforhandlingerne i år, gik bowlingcentret fri, men i år gik den ikke længere. Da forliget blev offentliggjort, stod det sort på hvidt, at bowlingcentret i Fredericia Idrætscenter, der hører under kommunen, skal lukke for at spare udgifterne til det. Derfor lukker centret definitivt pr. 31. december.

– Det er et center, hvor tallene er røde. Det kan ikke bære sig selv, og derfor er det besluttet. Jeg var selv på Nordfyn tidligere på året til et møde, hvor vi var i et bowlingcenter, der faktisk kørte godt, og så spurgte jeg ind til det, men det kunne ikke lade sig gøre her. Her i byen har man først set, at centret inde i byen lukkede, og nu har vi så valgt at lukke det i idrætscentret. Det er et sted, hvor blandt andet seniorerne hygger sig, og synes det er rart at komme, men det var en nødvendig beslutning, siger Karsten Byrgesen.

Byrgesen anerkender, at det på sigt kan skabe ensomhed blandt dem, der brugte bowlingcentret.

– Det er en risiko, at de mennesker, der kom der for et fællesskab, mister det fællesskab, og det er jeg ked af, men det er en beslutning, der på det samlede plan, er den bedste. Vi stod i en svær situation og skulle spare penge, og det var ikke nemt at skære noget væk, som betyder noget for folk, siger Byrgesen.

Pengene, der spares ved at lukke bowlingcentret, er ikke i millionklassen på den korte bane. Derfor er det en lille del af budgettet.

– I de seks år, som jeg har siddet med i politik i byrådet, har vi drøftet det alle årene. Noget af det første jeg var med til var, at vi var i bowlingcentret med daværende borgmester Jacob Bjerregaard, hvor det også var galt. Driften er simpelthen for dyr i forhold til det, der kommer ind af indtægter, forklarer Karsten Byrgesen.

Hvad der skal ske med lokalet, hvor bowlingcentret har været, skal der nu tages stilling til.

– Jeg ved ikke, hvad der skal ske. Det er noget, vi skal se nærmere på, slutter Byrgesen.