FHK havde muligheden for at vinde mod Ribe-Esbjerg, men tre brændte straffekast undervejs blev dyre. Det sidste blev brændt med 40 sekunder igen. I stedet skal FHK være glade for at komme fra kampen med 27-27.

Det var glohedt i thansen Arena, da det første slag skulle stå mellem FHK og Ribe-Esbjerg i semifinaleserien. Spændingen i luften var næsten håndgribelig før kampstart, og Ribe-Esbjerg blev mødt af et sandt inferno af larm, der sjældent er set lignende på disse breddegrader. Publikum sydede af forventning og energi, hvilket skabte en elektrisk atmosfære, der satte scenen for en intens og nervepirrende kamp.

Dramaet begyndte allerede fra startfløjtet. FHK kom buldrende ud som et eksprestog, præcis som da de overrumplede GOG. Efter blot syv minutter stod det 5-2 til FHK. I et hektisk returløb gik Evgeni Pevnov, årets FHK-spiller, ned med en skade. Den brølstærke spiller måtte bæres fra banen og ind i omklædningsrummet. Kort efter dukkede han op igen, men kun for at tage plads på tilskuerpladserne. Det var et stort slag for FHK, som måtte sadle om. Løsningen blev, at Einar Olafsson fik en tidlig rolle i forsvaret, og Nikolaj A. Nielsen kom ind angrbsmæssigt.

Ribe-Esbjerg hægtede sig hurtigt på og viste deres taktiske skarphed ved at ty til syv mod seks-spillet, hvilket de udførte med imponerende effektivitet. Denne strategi bragte dem tilbage i kampen og tvang FHK til at justere deres forsvar. Samtidig ramte FHK en måltørke og kæmpede med at få bolden i nettet, hvilket yderligere gav Ribe-Esbjerg momentum. På den måde fik Ribe-Esbjerg udlignet til 7-7 midtvejs i første halvleg, på trods af at FHK ellers havde haft initiativet.

FHK fik strammet grebet igen, da Sebastian Frandsen trådte i karakter med et par afgørende redninger, som bragte holdet tilbage i front. I angrebet tog Anders Kragh Martinusen ansvar og førte an med sin beslutsomhed. Han fandt vejen til nettet med et flot mål fra feltet og bragte FHK foran 12-10 efter 26 minutters spil. Hans præstation tændte en gnist i holdet og publikum, og FHK genvandt momentum i kampen.

FHK endte med at gå til pause foran 13-12. Det føltes som en smule for lidt, taget i betragtning af at de havde haft overhånden i store dele af halvlegen. Brændte skud og manglende effektivitet i afslutningerne gjorde, at Ribe-Esbjerg kunne holde trit og ikke var længere bagud.

Spørgsmålet i anden halvleg blev, om FHK kunne stå for presset. For første gang stod FHK i en situation, hvor de på papiret var favoritter i en DM-semifinale, i modsætning til sidste sæson mod Aalborg. Dette nye favoritstempel medførte en ekstra dimension af nerver og forventninger, som spillerne skulle håndtere, samtidig med at de skulle fastholde deres føring mod et stærkt Ribe-Esbjerg-hold.

adp-as.dk

Netop nerverne lignede noget, der spillede FHK et puds. Sebastian Henneberg brændte straffekast og frie chancer, mens Jonas Kruse lavede uprovokerede fejl på indspil. Disse fejl kostede dyrt og gav Ribe-Esbjerg muligheden for at overtage initiativet. Med klinisk præcision udnyttede Ribe-Esbjerg FHK’s fejl og sikrede sig en føring på 19-17.

Taktiktavlen blev brugt flittigt, og FHK forsøgte sig med alle redskaber for at vende kampen. De prøvede syv mod seks, gav chancen til James Junior Scott, og ikke mindst blev U19-spilleren Malthe Hejsel bragt i spil. Trods disse taktiske ændringer og nye impulser, var der en anden faktor, der endte med at spille en afgørende rolle: brændte straffekast. Sebastian Henneberg, Kasper Young og Kristian Stoklund brændte alle mod Niklas Kraft, hvilket kostede dyrebare mål og muligheden for at indhente Ribe-Esbjerg.

Trods udfordringer kom FHK tilbage i opgøret. To mål i træk på kontra, først af Martin Bisgaard og derefter af Reinier Taboada, sendte FHK op på 23-23. Disse hurtige mål gav holdet ny energi og bragte spændingen tilbage i kampen. Publikum i thansen Arena eksploderede i jubel, da deres hold igen havde udlignet og skabt en intens afslutning på kampen.

Lydinfernoet nåede sit højeste, da FHK bragte sig foran 27-25 med tre minutter igen. Anders Kragh Martinusen bragede bolden i kassen, hvilket fik publikum til at eksplodere i jubel. Det lugtede af en sejr til FHK, men sådan gik det ikke. Med halvandet minut igen viste den tidligere FHK’er, hvordan man scorer på straffe. Med sit tredje mål på ligeså mange forsøg sendte han bolden i kassen til 27-27.

Kristian Stoklund fik chancen for at sende FHK i himlen. Med 40 sekunder igen blev han sat til at tage straffe, men bysbarnet brændte på Kraft. I stedet fik Ribe-Esbjerg chancen for at løbe med sejren, men det skete ikke. FHK stod imod og sikrede sig uafgjort.

Der er returkamp i Blue Water Dokken på søndag klokken 14:00. Hvis kampen får en vinder, går vinderen videre til DM-finalen. I tilfælde af uafgjort skal holdene ud i en tredje kamp.