Hos BPI Skydning er man nu oppe at have det højeste antal medlemmer i 3-4 år. Det fortæller formand Lars Kring Mortensen.

En helt almindelige weekend er der fuld gang i skydningen i rammerne på Pjedstedvej. Det er der, hvor BPI Skydning holder til, og frem til påske foregår skydningen indendørs.

AVISEN har besøgt BPI Skydning. Under besøget understreges mangfoldigheden i sporten ved, at der både var eliteskytter til stede, men også paraatleter og yngre skytter. Til at styre det hele var Lars Kring Mortensen selv til stede og sad bag “disken” i klublokalet, hvor han holder øje med, at alt går rigtigt til og sætte skytterne til pågældende stævne, der blev afholdt i gang. Undervejs blev det også til et råd eller to til flere af de yngre skytter, der skulle sende 30 skud afsted mod skiven. 

Skytterne står linet op på en lang række, og så sigtes der med luftriflerne. Det kræver dyb koncentration, og der tales derfor ikke højt i nærheden af skytterne. Skytterne er gået i en “zone”, hvor de er inde i deres helt egen bobbel og ikke synligt mærket af, at der rendte en fotograf rundt fra AVISEN og tog billeder til denne artikel.

Udendørs er der en 50 meterbane, men indendørs skydes der på 10 og 15 meter. I forlængelse af 50 meterbanen blev der i forbindelse med det suspenderede anlægsloft i 2020 bygget en 16 meter lang overdækning. Dertil kommer, at BPI Skydning fik nye omklædnings- og fitnessfaciliteter, som klubben nyder godt af den i dag.

For foreningerne var coronapandemien, som var skyld i det suspenderede anlægsloft, skyld i foreningslivet led et knæk, men det har normaliseret sig for BPI Skydning.

– Vi er oppe at være 118 medlemmer, og det er det højeste tal i 3-4 år. Så vi er kommet over pandemien. Vi skal huske at fortælle, at vi er her, da medlemmerne ikke kommer af sig selv, siger Lars Kring Mortensen i en ledig stund ved skydebanen.

Med en lokation ude i Pjedsted ligger BPI Skydning lidt gemt væk i forhold til andre foreninger, der er mere centralt placeret i Fredericia.

– Nogen synes, at det er langt væk, men prøver man det først, så kører det. Vi deltager i de arrangementer vi kan og har samarbejde med skolerne med ADHD-klasser og også autister kommer her, fortæller Lars Kring Mortensen.

De nye faciliteter betyder meget for skytteklubben. Det gør, at man nu kan stå inde i varmen og skyde med luftriflen.

– Det er fordelen, det er ikke så sjovt at ligge ude og skyde nu, siger Lars Kring Mortensen med et smil på læben og fortsætter:

– Der er størst tilslutning til at skyde inde, men det har også noget med længden at gøre. Det er ikke alle, der vil skyde 50 meter, siger BPI Skytteforenings formand.

Typisk anbefaler man at starte til skydning fra syv år og opefter, men det er ikke så mange, der starter i den alder, med mindre et familiemedlem har et tilhørsforhold til skydning, fortæller Lars Kring Mortensen. For BPI Skydnings vedkommende oplever, at de typisk får nye, unge medlemmer ved at de får prøvet at skyde i forbindelse med eksempelvis en skoleaktivitet og de så synes, at det er sjovt og melder sig ind i klubben.