Onsdag formiddag summede af liv og energi, da omkring 75 børn fra Dagmargården deltog i Royal Side Run. Løbet blev skudt i gang kl. 9.30 på Volden, bag Voldens legeplads, hvor børnene spændt ventede på startskuddet. Med flotte materialer fra Fredericia Kommunes Administrationssekretariat Børn og Unge blev ruten festligt pyntet, og skabte en livlig og farverig ramme om dagens begivenhed.

Dagen startede tidligt for børnene og personalet på Dagmargården. Efter at have samlet børnene ved legepladsen, begyndte de med en munter opvarmning til tonerne af livlig musik. Børnene strakte og hoppede, mens spændingen steg, før de begav sig op på Volden for at tage del i det spændende løb. Personalet havde sørget for at alt var klar, og stemningen var i top.

På Volden havde Dagmargården sat rekvisitter op langs en kort rute på voldsstykket bag legepladsen. Ruten var dekoreret med Royal Run-materiale, som institutionen havde modtaget fra Fredericia Kommunes Børne- og Unge sekretariat. Farverige bannere og flag vajede i vinden og skabte en festlig atmosfære, der inspirerede børnene til at give deres bedste. For hver eneste af de små løbere føltes det som om, de deltog i en stor og vigtig begivenhed.

Selve løbet foregik i et hyggeligt tempo, hvor børnene både løb og gik den korte omgang på nogle hundrede meter. Det var tydeligt, at alle nød oplevelsen. De mindste børn holdt i hånd med deres pædagoger, mens de ældre børn konkurrerede ivrigt med hinanden om at komme først rundt. Smil og latter fyldte luften, og der var en herlig fornemmelse af fællesskab og glæde.

Efter et kvarters tid blev det tid til en velfortjent pause. Børnene satte sig ned og forsynede sig med kiks, som blev delt ud af de opmærksomme pædagoger. Pausen gav børnene mulighed for at få pulsen ned og samle ny energi, mens de snakkede om løbet og planlagde deres næste tur rundt på ruten. Det var en hyggelig stund, hvor børnene kunne nyde hinandens selskab og dele oplevelserne fra løbet.

Med ny energi i kroppen var børnene klar til at tage endnu en løbetur. Flere af dem sprang op med det samme og løb endnu en runde, mens andre tog det lidt mere roligt og gik sammen med venner eller pædagoger. Det var tydeligt, at denne formiddag var noget særligt, og at børnene nød hver eneste øjeblik af deres Royal Side Run.

Royal Run giver muligheden for at lave et såkaldt side run i forbindelse med hovedløbet, hvilket åbner dørene for mange forskellige grupper i samfundet. Disse side runs kan arrangeres for arbejdspladser, børnehaver, SFO’er eller skoler, og de bidrager til at skabe et fællesskab omkring motion og sundhed. Det eneste krav er, at arrangementerne ikke må være kommercielle, og der må ikke opkræves deltagergebyr. Dette sikrer, at alle kan deltage uden økonomiske barrierer, hvilket gør Royal Run til en inkluderende og tilgængelig begivenhed for alle aldersgrupper og baggrunde.