Det blæser godt i Syddanmark, hvor DMI og politiet også har udsendt varsler, og bedt borgerne passe godt på i det kommende farlige vejr. Hos havnefoged Poul Erik Jepsen fra Skærbæk i Fredericia tager man det indtil videre med ro.

Borgerne fra Skærbæk i Fredericia har før oplevet højvande, men det er aldrig en rar situation. Lige nu kyser bølgerne kysterne i hele Fredericia, og havnebassinet i centrum ser også ud til at være nået et godt stykke over det normale. I Skærbæk forventer man 80 centimeter over normale vande.

– Vi forventer 80 centimeter mere, end det er nu. Så rammer det Fjordvejen. Det betyder betyder, at der kommer overløb, men det blæser ikke så meget lige nu, så det er ikke så slemt, siger havnefoged, Poul Erik Jepsen.

– Folk har flyttet deres både, så de ligger bedre. De har løsnet tovværket og placeret dem anderledes. Det er ikke første gang, vi prøver højvande. Sidste gang var det om natten, vi oplevede det. I morgen bliver det værst for os. Natten mellem fredag og lørdag forventer vi, at det kulminerer. Det er cirka klokken 00.00, siger Poul Erik og tilføjer:

– Vi har da godt nok en spand med, men naturens kræfter kan vi ikke gøre noget ved. Vi har nogle sandsække til de folk, der vil have dem foran dørene, men de sække hjælper ikke, hvis man ikke har en pumpe på den anden side, så de er jo bare noget, der ser flot ud. Vi tager det med ro, der er ikke andet at gøre lige nu.